Tia Portal ile Çoklu Resetleme

MusaX

Üye
Katılım
23 Eki 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
36
Selamun Aleykum arkadaşlar.Tia portal ile v12 s7 300 tipi plc programladım.Daha önce Delta kullandım.Delta da ZRST fonksiyonu ile belirtilen adres aralığındaki tüm alanlar resetleniyordu.Aynı şekilde s7 300 de de yada tia portal dada varmıdır.Tek tek resetlemek gerçekten kulağa saçma geliyor.Yani c0 sayıcısı ile c25 sayıcısı dahil olmak üzere arasıdnaki tüm sayıcıları resetlemek için tek tek yapmak değilde ZRST gibi bir fonksiyon varmıdır.Teşekkürler.Selametle....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Var,
Set_BF : Çoklu setleme
Reset_BF: Çoklu resetleme,

Komutun üst tarafına set (veya reset) başlangıç noktasını (Q0.0, C0 vs) , alt tarafına da başlangıç noktasından itibaren kaç tane çıkışın resetlenmesini istiyorsanız o sayıyı yazacaksınız.
 
Bilgi için teşekkürler.Fakat kullandığım PLC modeli S7 300.Biraz araştırdım dediğniz kodlar 1200 ve 1500 için miş galiba.Yada ben yanlış bilgiye sahibim.
Bir örnnekle anlatırsanız daha iyi olacak açımdan.
Tekrar Teşekkürler.....
 
Bu komutlar S7 1200 serisi tüm PLC'ler için, S7 1500 serisi tüm PLC'ler için ve hatta (microwin programı ile) S7 200 PLC'ler için de kullanılabilir.

Örnek istiyor musunuz?
 
Son düzenleme:
Kendi online Help kısmından baktım o yüzden 1200 ve 1500 içinmiş dedim.Empty box ekliyorum dediğiniz kodu yazıyorum fakat kabul etmiyor.
Evet bir örnek verirseniz iyi olur.Örnek ten kastım nasıl kullanılacağı ile alakalıydı.Yanlış anladınız galiba ki böyle bir ejotronik bir tepki verdiniz.

Ekteki fotoğraftaki gibi bir şey istemiştim.Kendi help kısmından aldım.
Tekrar teşekkürler.....Selametle......
 

Ekli dosyalar

  • resetbf.jpg
    resetbf.jpg
    9.5 KB · Görüntüleme: 111
ejotronik....:)

Ben aslında örneğe gerek var mı anlamında yazmıştım ama şimdi fark ediyorum ki biraz sert olmuş,
özür dilerim.

Size iki örnek buldum bilgisayarımdan...

111.JPG 222.JPG
 
EstafurAllah.Ejotronik anlam verilemeyen demek.Yani yazdığınız yazıyı tepki olarak anladım ve anlam veremedim. :)
Tekrar teşekkürler.s7 300 denmiyoksa tia v12 den mi olsa gerek bende RESET fonksiyonu var.Dediğiniz kodu tekrar denedim fakat yine tanımsız hatasını verdi.Ama çözdüm.Çok sağolun.Selametle....
 
EstafurAllah.Ejotronik anlam verilemeyen demek.Yani yazdığınız yazıyı tepki olarak anladım ve anlam veremedim. :)
Tekrar teşekkürler.s7 300 denmiyoksa tia v12 den mi olsa gerek bende RESET fonksiyonu var.Dediğiniz kodu tekrar denedim fakat yine tanımsız hatasını verdi.Ama çözdüm.Çok sağolun.Selametle....


Siz haklısınız, merakımı yenmek için ağır-hantal TIA Portal V.13'ü açtım, bir tane S7 300 ekledim ve gördüm ki Set_BF ve Reset_BF komutları yok.:)

Bunu daha önce fark etmemiştim, size teşekkür ederim.
 
Rica ederim bir bilgi kattıysam ne mutlu bana.İstişare nin faydaları olsa gerek ülkemizde çok olmayan bir şey.
İnşAllah daha nice bilgilere erişmemiz dileği ile Selametle.....
:)
 
SETI ve RESETI fonksiyonunu kullanmayi deneyiniz help kisminda genis bilgi mevcut biraz gec oldu ama konuyu hortlattim belki bir baskasina yardimi olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst