Teyp Kutusu İçine Akü Koyma

Röle ne işe yarayacak, aküden akım çekmese hafıza uçar :).
 
Röle adaptörden güç kesilince direkt aküye geçmeye yarayacak. Akü fişteyken sadece şarj olucak. Buna kondastör ekleyerek geçen zamanda hafızayı korumayı hedefliyorum. Şuanda araba flaşörlerinde bulunan röleyi söktüm ve yapıyorum. Çünkü teybin aküyü kullandığını voltajını ölçerek farkına vardım. Röle tek çare anlıyacağınız. Çünkü sağolsun sony güzel düşünmüş sarı kablodan hafıza ve amper çekiyor. Kırmızı kablodan elektrikrik kesilince teyp bip sesi vererek kapanıyor ama açmak istersen kırmızı kabloya elektrik vermeden açabiliyosun. Sony güzel düşünmüş aslında ;) kontağı açınca teypde açılıyor, kapatınca teypde kapanıyor ve kontak kapalıyken teybi açabiliyosun.
 
:D teyp çok güzel arabaya takmam :rolleyes:
 
Dediğimi (ilk mesajım) araştırmadın mı bir şey çıkaramadın mı?
 
onu bunu bırakın da o adaptör niye fişten çekiliyor? yada kapatılıyor?
 
Teyp biryere götürülmek istendiğinde veya elektrik gidince bu nasıl soru :confused: Küçük çaplı röle devresini yaptım. 2 giriş 1 çıkış var -ler ortak ama pcbde yerini yaptım. Akünün gireceği girişe 5v, adaptörün röleyi tetikleyecek girişe 12v veriyorum. 12v yokken 5v çıkıyor 12voltu verince 12v çıkıyor. Yani düzgün bir biçimde çalışıyor. Bugün geç oldu yarın değiştirir sonuçu paylaşırım :)
 
Dediğimi (ilk mesajım) araştırmadın mı bir şey çıkaramadın mı?
Çıkarttım, akü ile adaptörü paralel bağlayıp teybe takmak değil mi? Bu benim şuanda kullandığım şey ve aküyü prize takılıyken 13.2 volttan 12.8volta düşürdüm 4 5 saatlik kullanımda. Akünün şarjının gitmesini istemiyorum zate amaçta o. Röle sistemini deneyip söylerim yarın.
 
Değil dediğime tekrae bak akü şarzı da kapsıyor!
 
Röle sistemim çalıştı. Geçiş sırasında hafıza silinmiyor. Fakat röle sinyal rölesi olduğu için uzun süreli çalışmaya uygun değil sanki biraz ısı yapıyor. Şimdi; aküye bağlıyken auxa bağlayınca alttan parazit sesi gelmiyor, adaptöre bağlıyken hissedilir ve rahatsız edici derece parazit sesi geliyor. Adaptör eski teyple çalışırkende aux ile pcye bağlayınca parazit oluşuyordu demek ki adaptörde bi sıkıntı var. Fakat sadece pcye takınca parazit olduğunu belirtmek isterim o_O
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst