Teyp Kutusu İçine Akü Koyma

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Merhabalar, aşağıda göründüğü gibi teyp için kutu yaptım. Arka kapakta anten, hop çıkışı ve 220v girişi var. Kutuyu biryere götürdüğümde, yer değiştirdiğimde veya elektik gidince teybin ayarları sıfırlanıyor. Benim elimde 12volt 4amperlik akü var. Elimde akü şarj cihazım yok. Bunu buraya nasıl takmamı önerirsiniz? adaptör 12v 5 amperlik bir adaptör ve oldukça yeterli. aküyü paralel bağlarsam akü boşaldığında fazla akım çekeceği için aküye zarar verir diye korkuyorum nasıl bir şema kullanmalıyım?
DSC_1204.JPG
DSC_1202.JPG
DSC_1203.JPG
 
Son düzenleme:
Kaç aylıksın diye laf var ya tam senlik :D, battery backup diye arat forumda da paylaşıldı kolay gelsin!
 
:D İlahi by lent bey. Demek varmış forumda arıyorum hemen :eek:
 
Bu arada kutu hakkında yorum yapar mısın yanlış yaptığım şey var mı acaba? @by lent
Dediğiniz kelimeyi araştırdım fakat akü şarjını nasıl sağlayacağım hakkında bi fikir üretemedim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teybin arkasındaki sarı(+) kablo hafıza kablosudur. Araçlarda bu kablo direk aküye, kırmızı kablo ise kontaktan gelen +12volta bağlıdır. Siz Aküyü sarı kabloya bağlarsanız teyp sıfırlanmaz.
Ancak 12v aküyü 12v ile sarj edemezsiniz. 13.8 volt gerekir.
 
Bunun farkındayım, ancak adaptörü ve aküyü paralel bağlayıp teybe takarsam akü boşalınca 5amper adaptörten güç alacağı için sıkıntı olmaz mı? Veya aküyüde kullanmaz mı teyp bı sefer aküde bitmez mi? Benim istediğim elektiğe takılıyken sadece fişten, elektrik gidince aküden devam etsin akü boşalınca arka planda dolsun istiyorum.

Diyelim ki aküyü diyotla adaptöre bağladık. Adaptörden akünün fazla akım çekmesini önledik. Ama bu seferde teyp hem adaptörü kullanıcak hem aküyü kullanıcak öyle değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,
Kutu tasarımı olarak arka kapak üzerine iç basıncı düşürecek şişe ağzı kadar bir delik açmanızı öneririm. Yüksek seslerde içeride oluşacak basınç hoparlör üzerindeki diyaframda istenmeyen bir basınca sebebiyet vererek ses kalitesinde düşme yada bozulmaya sebep olacaktır.
Elektrik bağlantısı ile ilgili soracak olursanız, bahsedildiği gibi teyp kapatıldığında bir çeşit ölü akım çekmeye devam eder ki hafıza bilgilerini yitirmesin. Bu çekilen akım çok düşük olup aküyü kısa vadede bitirecek bir şey değildir. İçerisine atacağınız 12v 7 amperlik bir akü uzun süre hafıza bilgilerini tutacak hatta (her ne kadarda tavsiye etmesem) istenildiği taktirde elektrik olmadan da akü üzerinden çalışmasını sağlayacaktır. Bunu da basit kutu içerisindeki adaptör çıkışna atacağınız bir röle ile kontrol edebilirsiniz. Adaptör devreye girdiğinde röle açarak aküyü devreden çıkartır ki bu süre zarfında aküyü kullanmamış olursunuz. Aynı şekilde adaptör devreden çıkınca röle çekerek aküyü devreye alır ve teyp hafıza bilgilerini saklamaya devam eder. Bu safhada aradaki geçişlerde herhangi bir sıkıntı olmaz teyp 3-5 saniyede hemen hafızayı resetlemez. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus, adaptörle işiniz bittikten sonra teybi kapatmanız olacaktır. Değilse içerideki akü kısa süre sonra cartayı çekecektir.
Eeee aküyü nasıl şarj edeceğim derseniz, onunla ilgili olarak ta bakınız https://www.kontrolkalemi.com/forum/search/46778856/?q=12v+akü&o=relevance
şarj hakkında yazılanlardan ihtiyacınız olanı kullanabilirsiniz.
 
şarj konusu bi yana, Teyp sarı kablodan sadece hafıza için mi elektrik çekiyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst