Termik Manyetik Şalter

kkaan007

Üye
Katılım
24 Ara 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
30
Abiler ablalar arkadaşlar beyler ustalar bir soru sorucaktım.işletmede ustanın biri bana sordu bende cevabı bılemedm arastır gel dedi şimdi aşşağıdaki resimde yada herhangi bir kuvvet devresinde motor 100 amper çekiyorsa termik kaç amper olmalıdır birde resimdeki gibi yerleştirsek devre çalışırmı ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
resimdeki gibi olursa motor akımı 100 amper ise termik röle 57.8 amper e ayarlanmalıdır. fakat yukarıdaki gibi olur ise termik röle 100 amper e ayarlanmalıdır. yukarıdaki gibide olur.
 
ikiside aynı sadece 100 amper i içine alan termik röle hem daha büyüktür hemde daha pahalıdır.pano da daha fazla hacim kaplar. bu nedenle orjınal resimdeki gibi olan bağlantı tipi tercih edilir.
 
slm kardeş.termik seçimindeki belirtilen akım 1,73 ten geliyo.yani ana koldan geçen akımı 1,73 e bölersek üçgen bağlıyken termiği takacağımız yerden geçen akımı buluruz.aklının bi kenarında olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst