termal kamera yapmak

uçak16

Üye
Katılım
3 May 2009
Mesajlar
434
Puanları
31
Yaş
61
Düşüncem şu 10 veya 20 PTC yi tek tek bağlıyarak gelen ısıyı değerlendirip alnolog video çıkışa verip monitörden izlemek.Yada çok düş çzünürlüklü cameradan alınan görüntünün üzerine bu ısı algılayıcılar olabilir lm35 gibi bu bigileri resimle senkronize edip ısı duyarlı bölgenin ısı grafiğini çıkartmak .Orjinal termal camera nasıl çalışır incelemedim ben sade düşüncelerimi aurdinyo veya yazılımla desteklemek yani piyasa daki materyallerle bu iş çözülürmü? Belki proje konusu bile olabilir.
 
ustam onu ptc ile yapman zor olur. Ptc nin ısı kaynağına temas etmesi gerekir algılaması için. Bunu kızılötesi ışıkla yapman gerekir. Bunun içinde infrared termometrelerin yapısını incelemeni tavsiye ederim.
 
Termal kameralar ile ilgili ışık sensörü normal kamera sensörlerinden daha farklıdır. Kızılötesi dalga boyuna duyarlı sensörler ( ışık sensörü ) kullanılmalıdır.

Gerekli ön optic düzen ( merceklerde ) bu dalga boyuna uygun seçilmelidir.

Bir ara bende çok düşünmüştüm ama malesef çok ilerleyemedim.

Size kolay gelsin. Umarım yapabilirsiniz. Aşağıda örnek bir sensor resmini görebilirsin.

ImageForArticle_654(2).png
 
Selamlar Ustam, ilgi duyduğum bir konu el altımda bir kaç link var, android veya iphone için parça satın alarak bu özellik de kazandırılabilinir. İşlemci veya linux tarzı kart pc ler şart.

50 tl ye aldığım foto makinesinin görüntü çipi önündeki IR filtresini çıkardım (tarifi nette var), şimdilik biraz hayal kırıklığı düşük ısıları gösteremiyor ama el ayak damarı ve kızgın havya bariz belirgin.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fingersoft.thermalvisioncamera
http://therm-app.com/
http://hackaday.com/2013/01/03/an-absurdly-clever-thermal-imaging-camera/
http://www.electricstuff.co.uk/lepton.html
http://www.cheap-thermocam.net/thermal-images/ dovnlod tabı altında V.1 ücretsiz paylaşım var :)
 
Anlaşılan termal kamera herkesin ilgi duyduğu bir konu bende dahil.Benim aklıma şöyle birşey geldi saçmadır belki ama termal gözlük alıp o gözlüğü kameraya taksak veya bu gözlüğü termal kamera yapımında değerlendirmek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst