Temrin Ödevi (Devre Çözümü)

slin

Üye
Katılım
22 May 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar,
hoca şöyle bir temrin ödevi verdi fakat biz sadece paralel ve seri gördük ayrı ayrı burda ikiside var nasıl yapacağım anlamadım rakamlar tam çıkmayabilir rasgele yazdı.
Ekran Alıntısı.jpg
 
önce paralel devreyi çözün sora seri olarak işleme devam edin.
 
Şöyle bişey yaptım fakat takıldım doğrumudur ?
fotoğraf.jpg
 
Mesajımızda verdiğimiz linkte bu tip bir konu detaylı ele alınmıştı.
6:ohm: luk direnç kısa devre görünmekte, ilk resimde belki sadece Voltmetre bağlanmak istenmiştir, kısa devreye devam eden kısım bu direnci etkisiz bırakır. (kısa devre olmadığı (bağlantının bu kısmının olmadığı) varsayılarak)
8V gerilimde olduğu hesaplanan 5 ve 20 :ohm: dirençler üzerindeki akım; V = i * r eşitliğince 8/5 ve 8/20 olarak 1.6 ve 0.4 olarak toplamda 2 A olan devre gerilimini verir biçimdedir. (5/8 ve 20/8 yanlış yazılmış aynısı 36/72 için de geçerli.)
Başarılar
 
Son düzenleme:
Vm2 de hata yok mu kısa devre ediyor r3 ekisiz kalıyor ....
 
Şöyle bişey yaptım fakat takıldım doğrumudur ?
Ekli dosyayı görüntüle 17878

Merhaba.Evet,kısa devre teline (Jumper'a) takılmışsınız,bu doğrudur,yani sn.cnaraştırma da çok doğru söylüyor.6 ohm.luk direncin bir hükmü de kalmamıştır bu durumda.Yani tam iptal olup düz bir bakır tel haline de gelmiştir.Kısa devre hali de dirence paralel olan kısa devre teli (Jumper) kullanılması ile oluşmuştur.Devre önce 2 adet paralel ve çıkan eşdeğer dirençle (4 ohm.) geri kalan 30 ohm'luk direncin seri bağlı basit eşdeğer direnç devresi haline böylece dönüşmüş oluyor,son durumunda da.

R=R1+R2=30+4=34 ohm. I=V/R'den I=80/34 I=2.35 A olur geçen bu akım.Kolay gelsin.Başarılar.
 
Teşekkür ederim hepinize sorunun doğruluğu emin değil zaten 6 ohm direnç kısmı etkisiz kalıyor ben orayıda seri olarak hesaplıyordum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst