Telsiz anteni için paratoner gerekir mi

M.balibey

Üye
Katılım
2 Eyl 2013
Mesajlar
70
Puanları
1
newvector.png


Evimde sabit telsiz var çatıya anten takıcam fakat bulunduğum yer yerleşimden uzak ağaçlık alanda. Etrafta benden yüksek bina yok. En yakın camiide bana 1-5 2 km uzakta. Sizce paratoner gerekir mi? Yağmurlu günlerde şimşek çaktığından yada civarda yıldırım düştüğünden modemi 8 dbi antenle güçlendirmiştim o günden beri çıtır çıtır sesler çıkıyor. Bu yüzden paratonere gerek var mı

Anten olarak bunu almak istiyorum:

http://www.thiecom.de/ftp/sirio/newvector4000/sirio-new-vector-4000-info-e.pdf

Birde garajım var bahçede çatısı çelik yapının taşıyıcı elemanları çelik ana panodan buraya gelen tesisatta topraklama var. Çelik direklere bu toprağı bağlamam gerekir mi? Burayı kendim yaptım. Daha önce getirdiğim birkaç firma çelik olduğu için topraklama yapılması gerek bahçeye kazık çakarız demişlerdi ama fazla para almak için mi söylediler bilmiyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yıldırım,her yere düşebilir.Paratönere ilaveten,iç yıldırımlık tesisatıda kurmak gerekir.
 
Son düzenleme:
Ana panado parafudur(ag tip schneider tip 2 csınıfı iprd40r 3p+n) mevcut onun dışında tali panolarda yok.Belirtmeyi unutmuşum. İç yıldırımlılık tesisatı derken biraz açmanız mümkü mü? Bütün cihazlarımda tunçmatik akım korumalı prize bağlı. Ayrıca telefon hattındada onada sanırım parafudur diyor toprağa bağlı koruma mevcut.
 
İç yıldırımlık dediğimiz konu,kullandığınızı söylediğiniz cihazlardır.Schneider uygundur.
Bütün cihazlerda var dediğiniz tipler için,Phoenix veya Leutron fiş tipi koruyucular daha
uygun olurdu.Bu koruyucuların tam etkili olabilmesi için,topraklama direncinizin de < 2
ohm olması gerekir.Tali pano dediğiniz panolarada D tipi ( fiş tipleride D tiptir ) koymanız,
korumanızın etkinliğini artırması yönünden,ekstra fayda sağlar.
 
Son düzenleme:
Tali panolarda iki panoda biri 380 v derin su kuyu pompası diğerinde hidrofor 220v ve 3. panoda 10 kw rezistans var. Bunlar için gerekli midir? Benim aldığım zamanlarda bu tunçmatikler bile zor bulunuyordu. Phoenix ve leutron hala bursa içinde bulmak zor.

Bu topraklama direncini multimetreyle ölçemeyiz herhalde meggerlere baktım çok pahallı ilçedeki elektrikçilerde olacağını olsada geleceklerini sanmıyorum ama araştırıcam.

Paratoner ve çelik yapı için ne diyorsunuz? Paratoner için firmaylamı anlaşmalı yoksa topraklama direncini ölçüp parçaları alıp herhangi bir elektrikçiye mi bağlatısını yaptırmak gerek.
 
İzmir Dameks ve Phoenix firma temsilcileri ile görüşürseniz,size her türlü yardımı
yaparlar.Dameks,her iki konu içinde çözüm sunar.
 
Son düzenleme:
Şimdi damekse mail attım bakalım bursaya kadar tek paratoner için geleceklerini sanmıyorum bakalım:)
 
Son düzenleme:
Ölçü aletini kendim için istiyorum inşaat işide yaptığımızdan bizim için faydalı olacak. Bu zamana kadar adam kafaya göre topraklama yapmış hep hangi ustaya güveneceğimizi şaşırdık. Paratonerse zaten yapamam çatıda tehlikeli yükseklik korkum var. Beni aşar pazartesi verdiğiniz numaralarla konuşayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst