televizyon devre şeması üzerinde yanan parçayı bulamıyorum

mstk1111

Üye
Katılım
5 Haz 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
43
merhaba arkadaşlar vestel 3770 txt flat televizyonun resimde görünü parçası tamamen yandı ekteki şemadan bu yanan parçanın ne olduğunu bulmama yardımcı olurmusunuz rica etsem teşekkürler

1dajWD.jpg
5VEp0q.jpg
Zdj2qA.jpg
 

Ekli dosyalar

  • ck49-37-sema (1).pdf
    430.4 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ya bu yanan parçanın altındaki harf kodu tam olarak nedir?

R502 olarak bulamıyorum B502 şemada yok.. yanan parçanın etrafını temizleyip ön ve arkadan resmini çekebilirmisiniz yada resim olmasa bile buraya tam olarak yazsanız yeter.

Parçanın bulunduğu yer olarak Şebeke girişinde olduğu görünüyor.

Yanan parçayı bir yan keski vasıtası ile bacaklarının dibinden kesin bu arada bir multimetre ile sigortası sağlammı kontrol edip yazar mısınız.

Bu parçanın TV nin şebeke girişinde olması nedeniyle varistör olduğunu düşünüyorum. Bacaklarından kesip sigorta atıksa yenilerseniz çalışacaktır. Tabi kesin bu demiyorum. Bu şekilde çalışırsa yenisini takmanız gerekmektedir.

Kolay gelsin.
 
varistor voltaj yükselince kendini infilak ettirir kısa devre olur sigorta attırır.Takmadan çalışır fakat voltaj yüksek gelirse SMPS devresine zarar verir.Piyasada üzerinde 431k yazan varistör takabilirsin.
 
Devrede nasıl bağlı, konu çok uzadı, paralelse varistördür devreden çıkart onsuz çalışır, seri ise ntc dir temin edinceye kadar telle kıda devre et diğer elemanları da kontrol et sorunlu yoksa çalışır!
 
Devrede nasıl bağlı, konu çok uzadı, paralelse varistördür devreden çıkart onsuz çalışır, seri ise ntc dir temin edinceye kadar telle kıda devre et diğer elemanları da kontrol et sorunlu yoksa çalışır!
Abi wati dusuk gibi duruyor sanki ptc degil cunku ilk calisma yg trafo iyi akim cekiyor
 
Ptc tupte olusan sabit manyetik alani yok etmek icin demagnwtizor bobinini ilk calismada devreye sokarak sonumlwndirmek icin kullanilir.

Ntc ise yanlis bilmiyorsam smps devresinde kondansatorlerin ilk sarj aninda kisa devreye dusmemesi icin kullanilan seri devre elemani olarak biliyorum. Yanlis bilgilendirmek istemem ustalarimiz teyit edebilir.

Ayrica konu sahibi arkadasimizin verdigi semayi inceledim ama yanan parcanin adini tasiyan semada parca bulamadim. Sanirim bu sema elinizdeki tv ye ait degil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,302
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst