Telefon santrallarının uydu üzerinden görüşmesi

Katılım
12 Ağu 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım şirketin çeşitli yerlerde bulunan binalarındaki telefon santrallarını uydu üzerinden görüştürmek istiyorum.Yani bir dahili abone bir başka yerleşkedeki dahili aboneyi bir iki kod çevirerek arabilsin istiyoruz.Bu iş için elimizde uydu video konferans sistemi ve bunun için kiralanmış uydu bantları var.Acaba bu uydu bantları kullanarak telefon santrallarını da birbiriyle görüştürebilir miyim.

Bu iş için donanım, yazılım vb neler gerekir acaba. Bilgi ya da kaynak verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Arkadaşım önce telefon santralınızın marka modeli önemlidir,
Uydu üzerinden çözümleri belki vardır ama ben bilemiyorum,diğer çözüm alternatifi
1-Telefon satralınınızın ip kartı varsa her nokta için ip numarası verip,internet üzerinden ücretsiz görüşebilirsiniz.
2- binalarınız birbirini görüyorsa ve 70 km mesafe alanındaysa Wireless cihazlar ile hem network hemde ses taşıyabilirsiniz,maliyeti çok az.
3-Telefon santralınızın voip özelliği yoksa gateway bağlamak süretiyle sorunu çözersiniz.

cvarli
 
İlgine ve verdiğin bilgi için teşekkürlar cvarlı arkadaşım. Ama önerdiğin çözümleri biliyoruz ve internet üzerinden uygulamamızda var. Ancak İstanbul gibi geniş bir yerde ve deprem sonrasında çöken internet altyapısı yerine uydu haberleşmesini kullanmak istiyoruz. Şirketimiz sağlık sektöründe çalışıyor ve bu konu önemli bizim için.
 
Öncelikle santrallerinizden dışarıya çıkış için kullanıdığınız kartlar var.Bunlara göre uydu işini yapan firma ile görüşmelisiniz.sizin analog çıkışınızı karşılayabilir,sizin dijital çıkışınızı karşılayabilir veya sizin ıp çıkışlarınızı karşılayabilir.Sonuçta uydu ile santral kendi aralarında konuşmaları ve birbirlerinin gönderdiği protokolleri tanımaları gerekli.Yoksa konuşamazlar.Ben uluslar arası bir gemide bu işin analog çıkışlar üzerinden yapıldığı biliyorum.Öncelikle uyducunuz ile görüşmeniz lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst