telefon hattı bulma

dimo

Üye
Katılım
18 Ağu 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. internette bir yerde telefon hattının tespiti için şöyle bir öneri var :

Evinizdeki telefon hattının ucuna 1,5 volt pil takın. Aşağı inip telefon kutusunda 1.5 voltluk ampulü size telekomun vermiş olduğu hata takıp diğer ucunu da boştaki kablolara takın deneme yanılma yoluyla hangisi ampulü yakarsa o hat sizin evinize giden hattır diyo.
Ben şunu sormak istiyorum. evdeki telefon hattında kırmızı ve yeşil iki kablo var. ben bu iki kabloya birden mi takacağım pili ?
8eb5ae3c2dfefd70f4898d283c6db45d.jpg
 
Evet pilin bi ucuna bi kablo diğer ucuna öbür kabloyu takacaksın.
Elindeki ampulüde aşağıdaki panodaki kablolara temas ettirip deneyeceksin ama her iki yönde denemen lazım malum + ve - yönlerini doğru tutturman gerekiyor.
İlave olarakta o bağladığın pil mesafe çok uzunsa doğru hattı bulup doğru yönde lambayı bağlasan bile yakacakmı merak ediyorum.
 
Eger, telekomdan baglantı yapılmıs, hat açıksaa
ölçü aletınız varsa, DC olarak kademe ayarlayuın, 48 v. dc gerilim okumanız gerekir.
 
Apartmanda tek senin hattın mı bağlı değil, başka boş daireler de var mı? Eskiden kullandığım yöntem sein duyduğun değil, dairedeki uçları birbirine tutturup kısa devre ediyorum, aşağıda kutuda ölçü aletiyle probun birini boş telelrin birini sabit diğerini sırayla tarayarak veya müzkli cihaz varsa pil yatağındaki kablonun birini koparıp araya bu telleri bağlıyorum, kapı pencere alarmları ideal bir ara fitaları 1 lira idi!
 
Benimde 4 daireli bir bloktaki ankastreden hattımı bulmam gerekiyordu. Daire içerisindeki telefon kablosunu kısa devre olarak bağladım. Ankastre den tek tek bağlantıları denedim. 2 hatta buzzer öttü.Bu defa da elimdeki eski bir 12 volt 7ah aküyü daire içerisinden kablolara bağladım. Ankastrede bu 2 hattı ölçü aleti ile test ettiğimde voltaj tespit ettiğim hat benim olduğuna karar verdim. İnternette bu konuda pek fazla bilgi yoktu. Bu forum çok faydalı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst