Telefon Harici ve Dahili Hatları?

Exxelans

Üye
Katılım
3 Eyl 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
32
Telefon harici hatları bildiğim kadarıyla binadan telefon direğine kadar olan hattır.Dahili hat ise bina içerisinde santralden telefon prizlerine kadar olan hattır.Mesela 2 çifte kadar,4 çifte kadar,6 çifte kadar,10 çifte kadar yazan kısım nedir.Ben bunu tam olarak anlamış değilim açıklarsanız çok sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
@Exxelans Zayif akimda kablolarin renk kodlari vardir. Bunlari ise
Mavi
Turuncu
Yeşil
Kahverengi
Gri
Olarak adlandirilmaktadir. Bu renklerin yanindaki sargi rengi ile birşeşmesine PER veya diğer bir değişle çift olarak adlandirilir.
Sizin Sorduğunuz ise
2 Çift : 1 Per
4 Çift : 2 Per
6 Çift : 3 Per yapar ayni zamanda o çiftler bir telefon kablosu içinde kaç edet kablo olduğunu pelirtir.
 
Bu kabloları seçerken neye göre belirliyoruz.
 
Sn @Exxelans kablalri seçerken kullanacağın hat miktarina mesafesine kullanim yerine göre( iç mekan - dış mekan ) değişir.
 
Son olarak bir sorum daha olacak şimdi 2 çifte kadar olan kabloyu tercih edersek bina dışı harci hattın binaya 2 adet girmesimidir.
 
@Exxelans doğrudur. Sadece burada diş mekan kablosu 2 çift olarak seçilir. Ve sonrasi ise diş mekan kablolari 10'luk dan basliyor ve devam ediyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,159
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst