Teknik Öğretmenlere Ayrımcılık Yapan Firmalar

MEA

Üye
Katılım
20 Ağu 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Buralarda hep konuşuyoruz, kendi işimizi yapıyoruz, adam çalıştırıyoruz, üretiyoruz emek veriyoruz.

Fakat kendi aramızda bir birliğimiz yok. Biz kendi aramızda birlik alabilseydik zaten özel sektörü hizaya getirmek çok zor olmazdı.

Burayı okuyan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, sen mühendis değilsin, teknik öğretmensin seni çalıştıramayız, o pozisyonda değerlendiremeyiz, o maaşı veremeyiz deyip bizi hor gören yerli ve yabancı tüm firmaları burada ifşa edelim. Emeğimizi sömürüp bizlerin sırtından para kazanan bu firmalardan alış veriş yapmayalım, ilişkilerimizi keselim ve bunun sebebini de açıkça dillendirelim.

aksini yapan, yani teknik öğretmenlere eşit davranan, insan muamelesi yapan firmalara da pozitif ayrımcılık yapalım, işlerini kolaylaştıralım.

Mühendis fetişi firmalara ilk örnek
ABB'dir kadrolarında yer vermez,
Siemens sadece saha kadrolarında teknisyen olarak yer verir,
Omron kadrolarında yer vermez,
Ulusoy Elektrik, fabrika montaj işçiliğinden başka bir iş yaptırmaz,
aklıma geldikçe listeyi uzatacağım,

Aksi gibi davranan yani desteklememiz gereken firmalarda var elbet,

Schneider Electric önlerine hiç bir engel koymaz,
Klemsan önlerine hiç bir engel koymaz,
Viko önlerine hiç bir engel koymaz,

Bu listeleri zamanla daha küçük (Panocu, otomasyoncu gibi mikro düzeydeki firmalara da indirgeyeceğim. Desteklerinizi bekliyorum. Suistimal ihtimaline karşı ilgili firmalar mesaj yoluyla direk ulaşıp, durumu izah ettikleri takdirde tekzipe de hazırım. Amacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Teknik öğretmenlerin hakkını korumak.)
 
Aksilik çıkaran bir çok firma vardır ancak bunu dile getirmenin yolları vardır. Sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla...

Forumda firma ismi belirtmek kanaatimce doğru değildir.

Ama teknik öğretmenlerden faydalanan bir çok firma biliyorum.

Mesela Elektropan, özellikle Entes, Klemsan, Ede Kapasitör gibi firmalar bünyelerinde teknik öğretmenlere yer vermiştir ve hala da önemle yer vermektedir.

Elektrik dağıtım şirketlerinden Konya Meram MEDAŞ bir çok teknik öğretmeni bünyesinde istihdam etmiştir ve mühendislerden çok teknik öğretmenleri istihdama isteklidir.

Bazı arkadaşlarımıza da katılmamak mümkün değil. Bizzat yaşadığım için biliyorum. İş aradığım bir dönemdi, mühendis olmadığım için bir firmanın (ismini vermeyeceğim) açık açık tavır alarak bünyesine katmak istemediğini ( sırf teknik eğitim mezunu olduğum için ) yüzüme söylemiştir. Ancak daha sonra bana kapılarını açan elektropan firması olmuştur.

Teknik öğretmenlere kapılarını açan firmaların isimleri verin. Teknik öğretmenlere tavır alan firmaların bu forumda adlarının verilmesini doğru bulmuyorum.

Lütfen bu yanlışa alet olmayınız.
 
Size haketmediğiniz halde kötülük yapanı ifşa etmek ne etik dışı bir harekettir ne de doğru değil diye değerlendirlebilecek bir yaklaşımdır.

amerika da tutuklular mahkemeye çıkmadan önce basın önünden geçirilir,
internet'te kamuya açık yüzlerce şikayet sitesinde firmalar ve yaptıkları şikayet edilir.

insanların burada deneyimlerini paylaşmalarında doğru bulunmayanın ne olduğunu anlamıyorum. "doğru değil" deyip buna bir mesnet göstermemek nasıl bir kibrin ürünü onu da anlamış değilim. başımıza ne geldiyse bu uysallık yüzünden geldi. paçayı kurtaran arkasına bakmadı. kendi kendimizin zebanisi olduk.

her tüzel ve özel kişinin bu forumda cevap hakkı var, ki mesajımda da açık açık yazdığım gibi kendi mesajımda yazdığım-verdiğim yanlış bir bilgi varsa tekzip edip özür dilemek de boynumun borcu.

onun ismini vermeyelim bunun ismini vermeyelim diyerek hiç bir şey elde edilmez.

hak beklenmez, hak alınır!

biz bize yapılanlara karşı bir yumruk olmadığımız sürece o yapılanların yapılmaması için hiç bir sebep oluşmayacak.
 
İZMİT FORD OTOSAN gerçekten elektrik ögrtmnlerine büyük değer veriyor öyle ki bütün saha amirlerini hemen hemen elektrik ögrtmni seçiyor.
ama SIEMENS vb. büyük firmalar direk etikete bakar."oooo yıldız teknik mezunu mu tamam hemen alalım işe" zihniyeti var.
 
Sakarya Otokar'da bir çok teknik öğretmen arkadaşımız çalışmaktadır. Arge faaliyetlerinde çok önemli katkıları vardır.
 
Birfen Elektrik-Elektronik San.ve Tic.Ltd.Şti. teknik öğretmenlerle çalışan bir şirkettir.Nitekim yönetiminde 2 mühendis ve 2 teknik öğretmene yer vermiştir.
 
Önce mesleğe saygı!
 
Sayın semazen1234;

Sizi Sakarya'ya davet ediyorum. Buyrun misafirim olun. Sizi sektörde çalışan teknik öğretmenlerle tanıştırayım.

Hiç bir teknik öğretmen ezik değildir.

Ezik olanlar hazımsız, kendini bilmez, işsiz, meslek adına hiç birşey bilmeyen, kendinin masabaşında nette olduğunu unutup tasarımcı zanneden teorik beyinlerdir.
 
Ben de ilk örnek ABB den başlayayım. Personel alım politikalarını bilmiyorum, belki teknik öğretmen tercihi azdır.
Ama ABB de çalışan birkaç teknik öğretmenle tanıştım. Pozisyonları çoğunlukla müdür konumu ya da mühendis eşdeğeri idi. Olup olmadığını biliyorum, ama teknisyen olarak çalışan bir teknik öğretmenle tanışmadım. Nedeninin ne olduğunu bilmiyorum, ama başka yerlerde tanıdığm teknik öğretmenlerin tersine bunların çoğunun elektrikle uzaktan yakından ilgisi yok.

Kendini yetiştirmiş çok bilgili teknik öğretmenler de tanıdığım için, yukardaki yazı teknik öğretmenler için bir genelleme içermemektedir.
 
Son düzenleme:
sabah ayrı akşam ayrı öpmek lazım kendini bilmez bu zavallıyı.

gerek yok bence.insanlıktan nasibini almayan insanı günde 3 öğün öpsen ne fayda alperrr...
benim hazmedemedğim olay: böyle düşünen insanların kendileriyle aşırı böbürlenmesi,o kadar. avrupaya gitsin bakalım , normal bir üniversitenin muhendislik bölümünü bitiren birisiyle tanışsın.ben söyliyim ,altında son model bir araba,güzel bir maaş,iyi bir hayat.
türkiyede işleyiş farklı...ytü bölüm birincisiyle tanışmıştım bir zaman.yeni mezun olmuş, sahalara yollamışlar.hiç bir sonuca varamıyor yaptığı işlerde.tekrar gittiğimde bu arkadaşı satış muhendisi yapmışlar.demem o ki şu an memlekette kaliteli muhendis yok denecek kadar az.mühendisliğin tanımını bile yapamıyorlar ki.
teknik öğretmenler ne yapsın?atama desen yok olsa da hakkari gibi yerlere çıkıyor en kötü.bir fabrikaya iş başvurusuna gidiyorsun adam seni bir kalıba sokamıyor,işe almıyor...iki arada bir derede kalıyorsun.böyle bir ülkede yaşıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst