Teknik Çizim Programı

Burakkor

Üye
Katılım
29 Haz 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Selam Arkadaşlar :

Sonunda bende bir cnc makinesi yapmak için çalışmalara başladım. Bu işin çok çok acemisiyim. Ama en azından bir şeyler öğreneyim diye çabalıyorum. İmkanlarım şuan kısıtlı olduğundan elimdekileri kullanarak önce basit bir makine yapıp sonrasında gerçek kaliteli malzemelerle imkanlarım doğrultusunda düzgün bir cnc makinesi yapmaya amaçlıyorum. Siz Ustalarıma sorum ise aşağıda eklediğim resimde bulunan mdf tahtaya milleri sabitlemek için çeşitli çaplarda delik açmam gerekiyor. Millerin ve deliklerin aynı hizada olması açısından bilgisayarda önce teknik çizimini yapıp, çıktılarını A4 kağıdına basıp keserek delik delme şablonu hazırlamak istiyorum. Teknik çizim konusunda çok bilgim olmadığından bu tür çizimleri ( hizalama , ölçeklendirme) mm ölçüleriyle yapabileceğim basit program arıyorum. Bu tür basit şablonlar için sizin kullandığınız programlar varsa isimlerini paylaşmanızı rica ediyorum.

mdf.png
 
bende solidworks diyim iyice kafalar karışsın :D
 
SolidWorks

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
Şimdiye kadar gördüğüm en iyi forum grubu budur herhalde. Bir soru soruyorsunuz mutlaka biri zahmet edip en kısa sürede bir şeyler paylaşıyor. Gerçekten sizin gibi insanlar sayesinde Internetten bir şeyler öğrenmek çok daha kolay ve eğlenceli oluyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Autocad teknik çizim öğrenmeye başlıyorum. En çok Türkçe kaynak eğitim videosu AutoCad ile yapılmış. Bu sebepten bende nasip olursa öncelikle Autocad öğrenip sonrasında solidworks , artcam ve en sonunda da Mach3 CNC ile devam etmeyi düşünüyorum. Hepinize saygı ve selamlarımla bayramınız mubarek ve kutlu olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst