Tek Motor ile 10 kasnağın bağımsız hareketini nasıl sağlarım?

makaralardan istediğimi döndürmem gerekiyor. Hepsini aynı anda değil.
Arac vites sistemie bakınız. Sanzıman mı deniliyor ona.
Belki şansıman geliştirir, araba devlerine rakip olursunuz. Motoru durdurup , bu işi yaparsanız işiniz kolay, ama motoru durdurmadan, ondan ona, ondan ona geçiş yapacaksanız biraz daha meşakatlı olur sanırım.
 
Son düzenleme:
aklima gelen her makaranin bagli oldugu mile ozel icinde rulman yatagi olan ve bir tarafi mile ic disli olacak aparatlar ve mildede dis disli sabit pnömatik Pistonla ileri geri yaptırarak mildeki disliyi doner makaraya gecirip harekete dahil etmek

İbrahim bey dediğiniz mantıklı, bende benzer bir yöntem düşünmüştüm ancak maliyet artıyordu.
 
Arac vites sistemie bakınız. Sanzıman mı deniliyor ona.
Belki şansıman geliştirir, araba devlerine rakip olursunuz. Motoru durdurup , bu işi yaparsanız işiniz kolay, ama motoru durdurmadan, ondan ona, ondan ona geçiş yapacaksanız biraz daha meşakatlı olur sanırım.

Araç firmalarına rakip olmak gibi niyetim yok, ben basit yöntemden çözdüm ve bitirdim :) basite kaçtım anlayacağınız...
 
Bende bir fikir beyan edeyim. Her makaraya ayrı bir kayış bu kayışlar motor kasnağına gevşek olarak bağlanacak hangi kayış gerdirilirse o dönmeye başlayacak. Böylece birkaç tanesini birden çevirmekte mümkün olur.
 
o basit yönteminizide söyleseydiniz birileri de fikir sahibi olurdu

Haklısınız, eğer söylemeseydim... ikinci sayfadaki paylaşımımı görmemişsiniz, ben sizin için bir kez daha kopyalayayım.

"Oto klima kompresörlerinde kullanılan manyetik kavramalar ile işi çözdüm. Tanesini 120TL gibi bir fiyat ile aldım. Kayış bütün kasnaklardan dolaşıyor. Sadece 12v elektrik vererek kilitlediğim kasnağın hareketi mili döndürüyor ve haliyle istediğim sonucu alabilidim. Sanırım aynı fiyata motor alarak da çözebilirdim ancak zor yolu seçtim. Tüm cevap verenlere teşekkürler..."
 
evet görmemiştim.kusura bakma hemen altındaki resimli mesaj ilgimi dağıtmış demek ki sevemedim şu resimli mesajları.
 
Hem basite kaçtım hem de zor yolu seçtim demişsin sonuçtan memnun gibisind e anlatırken hala kırgınlık hayal kırıklığı etkisi midir kafam karıştı, neyse 1 2 resim harika olurdu!
 
Tanesini 120TL den klima kasnağı alıp yapacağıma, her birine o paraya motor koyabilirdim derken zor yolu seçmiş oluyorum. @toyer in dediği gibi oto şanzumanından yola çıkarak; motor hareketi devam ederken kasnak seçmediğim için bu zihnisinir önerinin karşısında basit yolu seçmiş oluyorum.

Daha ne diyeyim. Herhalde ben kendimi doğru ifade edemiyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst