Tek inverter ile birden fazla motor

murata41

Üye
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
195
Puanları
1
tek inverter ile birden fazla motor çalıştırılması konusunda deneyimlerinizi ve karşılaşılan sorunlar ile birden fazla motorun invertere nasıl bağlanması gerektiği konusunda fikirlerinizi paylaşmanızı dilerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet oluyor hiç bir sorunda çıkmıyor şu anda 8 adet motoru tek bir sürücüden çalıştırıyorum.
 
her motor için ayrı ayrı termik kullanman lazım ve parametreden paralel bağlı veya özel motorlar konumuna alman lazım .
 
ben daha önce köprü vinçlerin yürüyüş motorlarını , (aynı güç ve aynı devirdeki) tek sürücüyle çalıştırdım. 2 motorun toplam gücünün bir üst seviyedeki güçteki sürücüyü seçtim bir sorun olmadı gayet güzel çalıştı.
motorların ayrı termik korumasını yaptım,herhangi bir motor arızaya geçtiği zaman diğer motorunda çalışmasını engelledim.sürücü olarak sew euro drive kullandım,parametre ayarlarında birden fazla motor çalıştırma seçeneği vardı aktif hale getirdim.yaklaşık 2 senedir çalışıyor bir problem olmadı
 
motorlar için ayrı ayrı kontaktör önerirmisiniz?
 
motorlar için ayrı ayrı kontaktör önerirmisiniz?

Eğer motorlar aynı anda devreye girip çıkacaksa inverter'den tek tek termiklere gidersin, ve burdan da motorlar beslenir. Ama eğer motorlar farklı zamanlarda devreye gidip çıkacaksa kontaktör kullanmanız gerekir.
 
Her motor için ayrı bir kontaktör ve termik kullanman önerilir
 
motorlara kullandığım kontaktörler devreye girip çıkarken inverterde akım dalgalanması oluşturup hata verdirir mi acaba?Ayrıca ABB sürücülerde birden fazla motor seçeneği için ayarlanmasını önerebileceğiniz parametreler varmı?
 
Her motor için ayrı kontaktör kullanabilirsiniz ama, kontaktörler devreye gırmeden ınvertör calısmamalıdır, yani önce kontaktöer veya kontaktörler cekecek, sonra ınvertör devreye gırecekdır.
İyi calısmalar,,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst