Tek butonla 6 hareket

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar bizden istenen şu öncelikle mekaniği anlatayım

Demir ertime kazanı burada 1500 derecede eriyen demir kazan çıkışından 1 mt açık sonrası kapalı sağ ve sol 2 kanaldan akmaya başlıyor ortada hidrolik motor orta park yap indir sağ kanal kapat sol kanalı kapat her bölümde yani park pozisyonunda 2 veya 3 swich sağ kanal kapada 2 veya 3 swiçh sol kanal kapatmada 2 veya 3 swiçh yani toplamda 6 veya 8 swiçh kullanılabilir ancak buton tek olmalı tek bir start butonuna basarak bu işi gerçekleştirmem lazım starta basdığım an hidrolik motor park halinde ise kanal kapağını kaldırıp düz hale gelerek sağa hareket edip sağ kanalı kapatacak daha sonra sol kapağa gidip onu kapatacak tekrar starta bastığımda park edip hazır bekleyecek veya basitce bu prosesi tek butunla yapması gerek 4 veya 6 buton ile yaptım ancak ayrıca oto olarak bağımsız bir butondan tüm hareketler isteniyor

not: plc,twido,zelio akıllı role,logo soft gibi cihazlar istenmiyor anlamadıklarından dolayı otomasyon olması talep edilmekte
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yazdıklarınızı tam olarak anlayamadım. Daha net daha anlaşılabilir bir şekilde yazarsanız yardım eden olabilir.
 
Sistemde , 4 hareket zincirleme kavramı ile , tek butona basıldığında hareket ilk olarak kapagın yukarı kalkması, sonrasında siviçle durdurulup kapagın sagda yada solda oldugunu göstererek kapak hangi tarafta ise onun çaprazı hareketini uygulatmasını sağlamak ve sonrasında istenilen konuma geldiğinde sistemi durdurup bir sonraki hareket olan aaşağı indirmeyi sağlayıp sistemi stop etmektir.Sistem de hiç bir şekilde plc kullanıması istenmemektir. Tamamen röle ve siviçler ile yapılmalıdır.
 
Bu hareketler kaç motor kullanılacak?
Kapağı yukarı kaldırmak için 1 motor
Sağa ve sola çevirmek için 2. bir motor gibi
burası tam anlaşılabilir değil.
 
sayın bolu beyi;motor yok hidrolik üniteden hidro motor ve piston olarak çalışacak sistemi şimdi tekrar anlatacağım
 
ben start verdiğimde hidrolik kapak orta pozisyonda park halinde star verdiğim an valfi hangi kanalın sağmı solmu olduğu sinyali o kanaldaki swiçten role mühürlenerek kapak kendini yukarı doğru toplayıp sinyal aldığı swice dolayısı ile 1500 derece lav akan kanala gidecek ve o kanalı kapatacak iş bittiğinde ben tekrar start verdiğimde ortadaki swiçten sinyal alıp ortaya park pozisyonuna geçip kapağını hafifce aşağı indirip hazırola geçecek mütemadiyen bu proses sağ ve sol kanalları kapamak için komut bekleyecek motor yok motor tamamen hidrolik üniteye yağ basınçlandıracak sadece sağa ve sola dönüş hareketler dahi hidrolik motorla sağlanacak malum alan çok sıcak motor orada dayanamaz
 
Problemin ne olduğunu anlamak işin yarısı
Anladığım kadarıyla bu kullandığınız hidro motor şu 4 işlevi yerine getiriyor ve her bir işlevin yerine getirilmesi için bir röle ya da kontaktör kullanılıyor. Toplamda 4 röle.
1. Kapak yukarıda
2. Kapak aşağıda
3. Kapak solda
4. Kapak sağda

ve kapağın alabileceği 4 konum 1 ya da 2 anahtarla gözlenmekte bu anahtarlar sisteminizde mevcut. Bu anahtarların konumuna (açık ya da kapalı) göre tek start butonuyla sistemin çalışmasını istiyorsunuz.

Anlayabilmiş miyim acaba

+ OLARAK
kapak hangi tarafta ise onun çaprazı hareketini uygulatmasını sağlamak ve sonrasında istenilen konuma geldiğinde sistemi durdurup bir sonraki hareket olan aaşağı indirmeyi sağlayıp sistemi stop etmektir.

demişsiniz. burada hareket sağlanıp istenilen konuma gelmesi ne kadar zaman alıyor?
 
Son düzenleme:
teşekkürler bolu beyi konuya %95 hakimsiniz süreyi şuan için bilemeyeceğim yarın otomasyon mühendisine soracağım yalnız mühendis bizim değil müşterinin mühendisi acaba onlardamı bunu bilmiyorda işi bize ihale ettiler :)
 
zamanı yok zaman hidro motorun ayarından bize bağlı yada start anında meydana çıkacak
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst