Tedaştan orijinal fikirler :)

ibora

Usta Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
1,203
Puanları
156
Yaş
56
Teller birbirine dokunmasın diye alınan önlem ☺ne diyeyim orijinal olmuş.
 

Ekli dosyalar

  • 1431077080690.jpg
    1431077080690.jpg
    86.6 KB · Görüntüleme: 120
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Slm. Rahmetli masuni Şerifin turküsü aklıma geldi.Yuuuh yuh soyanlara. Burası neresi kaçıncı asırda yaşıyo bunlar. Ama sende haklısın arkadaş sistem, düzen bunu götürüyor. Denetim yok, ben yaptım bışey olmaz mantığıyla yapılan işlerin sonucu. Dileyim ordaki vatandaşa bir zarar olmamasıdır.
 
Bu ve buna benzer saçmalıklara bazen denk geliyoruz.
Ag havai hat iletkeni rüzgarda salınımdan galvaniz direğe deyiyor diye HDPE boruyu yarıp direğe sarıp kablo bağı ile bağladıklarına şahit olmuştum :)
Yol çalışmasında asfaltın 15cm altından enerjili 36kV XLPE kablo çıktığına şahit oldum :)

Daha çok şey varda şuan aklıma bunlar geldi.
 
Ee yağmur yağdıgında ? :)
 
malzeme yokluğu sahadaki adama herşeyi yaptırır o enerjiyi ya vericeksin ya vericeksin masa başındaki adam seni anlamaz ne dersen de

tabi yerin 15cm altındaki xlpe kabloya lafım yok
 
Son düzenleme:
Aslında malzeme yokluğundan deyil benim kendim bedaş ta bir yıl çalıştım. Bu özelleşme illeti varya teşaronların ekmeğine bal sürüyor. Dünyanın mallzemesini alıp arabalarda zulalayıp satıyorlardı. İnanın her günüm kavgayla geçıyordu desem yeridir. iki direkarası 40 metre adam yazıyor 60-70 mt. Başımızdaki şef olan teşaron beye dedim ki bu nasıl oluyor nerdeyse iki katı yazıyon, sonrada ALLAH ALLAH dıyorsun.Birdaha da yanımıza uğramadı.
 
Mecburiyetten yapılan uydurma çözümler sadece kalıcı çözümler yapılana kadar kısa bir süre için kabul edilebilir (Oda ölüm riski yoksa!).
TEDAŞ kurumundan bahsediyoruz malzeme yok araç yok techizat yok bahane değil ölümcül bir kaza oldumu adamın hayatını kaydırırlar !
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,179
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst