Tasarruflu ampülden ledli ampül yapma

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı günler. Aşağıdaki videoda bir usta tasarruflu ampülden led ampül yapmış. Benim kafam karıştı. 2'erli flaman uçlardan sadece 1'er uçlarını alıp 12 volt elde edip ledleri yakmayı başarıyor. Ben sağlam tasarruflu ampülün karşılıklı 1'er uçlarını karşılıklı ölçtüğümde 12 V göremedim. Gerilim sıfır gözüküyor. Ama bu durumda nasıl ledler yanıyor anlamadım.
 
O uçlardaki gerilim Ac ve de 12 voltunçok çok üzerinde, daha önceki tasarruflu konularınının birinde benzer uygulamnın şemasını paylaşmıştım köprü diyot ve direnç ekleniyordu o kısma.
 
O uçlardaki gerilim Ac ve de 12 voltunçok çok üzerinde, daha önceki tasarruflu konularınının birinde benzer uygulamnın şemasını paylaşmıştım köprü diyot ve direnç ekleniyordu o kısma.
Bülent abi nasıl oluyor sa AC gerilim oluyor. Enerji girişinde köprü diyot var. Flaman karşılıklı birer ucu AC gerilim olmasına şaşırdım. Ayrıca yapılan uygulamaya göre AC 12 voltun üzerindeyse ledle nasıl yandı? DCV 12 ihtiyaç var . Ayrıca bir soru daha 330 DCV flamanların hangi uçlarında görmemiz gerekiyor?
 
Önceki paylaşımlarda bunların şemalarını veren site vermiştim, onları tekrar incelemeni tavsiye ederim Doğan Hocam, Şebeke önce doğrultulup elektroniklere gerekli dc gerilime çevriliyor sonra osilasyon yapılarak transistörler tetiklenerek ac akımına tekrar çevriliyor yani tüpe giden akım ac. Türkçe kaynaklara pek güvenim yok, bilerek veya atlayarak anlatım var adeta, unutulmamalı ki led ışık yayan diyottur yani önüne başka diyot koymasak da ac akımı dc ye çevirir ama direnç koymayı yine unutmamalıyız ;).
 
Önceki paylaşımlarda bunların şemalarını veren site vermiştim, onları tekrar incelemeni tavsiye ederim Doğan Hocam, şebeke önce doğrultulup elektroniklere gerekli dc gerilime çevriliyor sonra osilasyon yapılarak transistörler tetiklenerek ac akımına tekrar çevriliyor yani tüpe giden akım ac. Türkçe kaynaklara pek güvenim yok, bilerek veya atlayarak anlatım var adeta, unutulmamalı ki led ışık yayan diyottur yani önüne başka diyot koymasak da ac akımı dc ye çevirir ama direnç koymayı yine unutmamalıyız ;).
Teşekkür ederim Bülent abi. O siteyi tekrar paylaşırsanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst