Tasarruflu ampülün ilginç yanması...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Tasarruflu ampülün ilginç yanması...

İşyerinde değişik ve bir o kadarda güzel yanan ampulün hali... Acaba neden böyle yanıyordu? Fikri olanlar yorum kısmına yazabilirler...

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
abi bu bildiğimiz floresan lamba. hatlarının teki kopmuşsa ya da içindeki flamanda bir nedenden dolayı bir dengesizlik oldu ise böyle olur.. lambada bir çatlak nedeni ile çok çok az hava girmişse de yapar.
 
2 tecrübem var.
1. Flamanlara giden kutupsuz kond. arızası.
2. Yolgezer ustamın dediği gibi flamanlarda zaafiyet.
Nasıl anlarız? Elektronik devreyi ve ampül kısmını söküp ayırın. Cam kısmını başka elektronik devrede deneyin. Aynı sorun varsa cam kısmında flamanlarda yok ise kutupsuz kondansitördedir sorun.
 
Son düzenleme:
sayın elektrofizikçi ustam yakında değıştır benı dıyor lamba :)
 
Ümit tüp dipleri flaman tarafları çalışmazken de gözle görülen siyahlık varsa Süleyman Beyin dediği gibi ömrü çok olmaz, değiştir :) öte yandan benzer arızayı görmüş de hiç nasıl üzerine düşmemişim diye kafamı duvara vuruyom :D, sanki tüpe gelen voltaj dengsiz çok dalgalanıyor. Yani elektronik kart arızası.
 
Benzer görüntüyü sık denilebilecek şekilde yeni taktığım elektronik balastlı 36 w fluoresant lambalarda gözlemliyorum. ( balastlar yeni oluyor ama lambalar en az 4-5 yıldır depoda beklemiş durumda) Benim fikrim, genel gözlemime göre, depoda beklemiş oda sıcaklığının çok altında olan sıcaklıklardaki ampüllerde daha sık oluyor ve lamba ısındıktan sonra ya çok kısa süreli oluyor yada bir daha olmuyor. Birdaha gördüğümde videoya alıcam, daha hoş görüntüler görmüşlüğüm var :) Dönerek lambanın bir ucundan diğer ucuna giden efektler görmüşlüğüm var :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst