Tarih saat sıcaklık devresi yapmak dot matriks

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,941
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar,

Merhabalar. Aşağıda bir dot matriks saat sıcaklık tarih devresi mevcut. Hatta bir takım yazılarda geçiyor.

Benim amacım animasyon şekli yine bu şekilde yukarıdan aşağı kayar şekilde mesela 10 sanıye saat 5 saniye tarih 5 saniye sıcaklık duracak şekilde bir devre yapmak. Yazı kaymasına gerek yok. Böyle bir devre yapabilirmiyiz. Benim az çok elektronik bilgim var ama yazılım bilgim yok. Eğer yardım ederseniz böyle bir proje oluşturabilirsek sevinirim.

Teşekkürler iyi çalışmalar.

 
Benim de yazılım bilgim yok ama şanslısın @serkan_48 bildiğim kadarıyla @elektrofizikci Ümit PIC konusunda bilgi sahibi yardımını esirgemez, tübitakın kendin yap projelerinde benzer projeler (kayan yazı, saat) vardı ordaki kodlar açıklanmış biraz kes yapıştırla biraz deneyimle çözersin.
 
bende hazır projelerin üzerinde oynamalarla yada en azından donanımını yanı devresini alıp üzerine yazılım yazılarak yapılabileceğini düşünüyorum ama yazılımın ya sından anlamayınca olmuyor işte. Ya netteki yapılı devreleri yapıp buna şükür dicem. Yada hiç bulaşmayacağım.
 
bende hazır projelerin üzerinde oynamalarla yada en azından donanımını yanı devresini alıp üzerine yazılım yazılarak yapılabileceğini düşünüyorum ama yazılımın ya sından anlamayınca olmuyor işte. Ya netteki yapılı devreleri yapıp buna şükür dicem. Yada hiç bulaşmayacağım.

Hocam iki sene once falan hobi olarak ugrasiyordum bu kayan yazilarla.bu videoyu da gormustum o zaman cok hosuma gitmisti.neyse ben konuya gireyim

Kucuk mikroislemcilerle yapilabiliyor bunlar.biraz yazilim biraz da donanim bilgisi istiyor.pic ya da atmel kullanabilirsiniz.yazilim dili olarak ccs c yi tavsiye ederim.c tabanli guzel bi derleyicidir.ccs c ile pic programlama diye bi kitap var cok iyidir ozellikle yeni baslayanlar icin.siz bu tarz bi devre icin ya lcd kullanirsiniz ya da dot matris.o kitapta ikisi de mevcut.
 
Ledleri yerleştirmesi dert devre dert yazılım dert..
Hazır led modüller var.
Plastik matrixlerde bağlantıları yapılmış hazır.
İstediğin kadarını birleştirebiliyorsun.
Sonra güç kaynağını ve kontrol kartını yerleştiriyorsun vee hazır.
Pc programları ile istediğin yazı gösteri animasyon her neyse hazırlayıp yüklüyorsun.

Yazılım öğreneceksen yukarıda önerdiler ve önce basit tek led yakıp söndürme ile başlarsın.
Yok ortaya bir şey koyacağım diyorsan yazdığım gibi yapacaksın.

Youtube de " led kayan yazı tabela nasıl yapılır " gibi ararsan videolar program kullanımları filan daha açıklayıcı olur.

Şanslısın Antalya da bu işi yapan çok yer var...

Rast gele seçilmiş videolar ( şirket kısımlarına takılma dolu piyasada )





LED leri kendim yaparım diye hayal bile etme ama illa yapacağım dersen cnc nasıl yapılır öğretirim :

 
Son düzenleme:
Sayin @KAZIMUGUR bu bahsettiginiz sistemlerde baska bi islemci mi kullaniliyor.sadece kayan yazilar icin gelistirilmis vs vs.eger oyleyse hangi islemci .devreler hazir demissiniz ama tek bi cesit mi devre var yoksa secim mi yapiyorsunuz.ayni durum ledler icin de gecerli.ledlerin farkli renkleri icin farkli guc tuketimleri var.bunu nasil belirliyoruz.guc farki belki cok az ama ayni anda 150 200 tane ledi yaktiginiz zaman bu onem arzedebiliyor jucuk gucteki elektronik devre icin
 
Bakiyorum bulent abi...
 
@alisy , çoook çeşitli uygulamalar var.
Panellerin üzerinde sürücüleri var , ve sürücüler bilgiyi seri alıyorlar .
Kartlarda işleve göre , hafızaya göre panellerin büyüklüğüne göre ve fonksiyonlara göre , mesela video oynatanları bile var.
Her çeşit işlemci kullanan var.
Video oynatıcılarda daha çok arm tabanlı işlemciler var.


Google den rast gele bir sayfa :

http://www.skyledreklam.com/

Her kesin kullanabilmesi için pc de kolay kullanımlı bir arayüz oluyor.
Oradan yükleniyor , usb bellekten bile yüklenebiliyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst