Tarife değiştirerek Aydem'den Teiaş'a geçmek istiyorum

herkmen74

Üye
Katılım
19 Nis 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar Merhaba ;

Sormak istediğim konu şu ki ben Aydem'den elektrik alan (İletim şalt sahalarının dağıtım şirketinin kullanımındaki OG baralarına özel hattı ile bağlı tek bir tüzel kişi durumundaki kullanıcılar(Çift Terim Sanayi)) tüketiciyim. Fakat kayıp kaçak bedeli ve iletim bedeli ödemek istemediğim için Dağıtım Şirketinden enerji alan iletim sistemi kullanıcısı tüketiciler (Sanayi) tarifesine geçmek istiyorum. Bunun içinde fabrikaya 154 indirici merkez kurmam gerekiyor. Benim sorum şu ki ben PMUM'a kayıtlı lisans sahibi bir otoproduktor olarak 154 kurarak bu tarifeye geçebilirmiyim yoksa 154 kursam dahi ancak PMUM'a mı geçmem gerekir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Böyle önemli bir konuda,EPDK nın görüşünü almak,en doğru ve sağlıklı yoldur.10 MW ! altındaki müşteriler için,indirici merkez yapım müsaadesi de vereceklerini de sanmıyorum.
 
Arkadaşlar tesiste zaten 14 MW lık bir doğalgaz kojen tesisim var fakat maliyeti 0.200 civarı ve gece tarifesinde çalıştırmak mantıklı olmuyor. Bu arada kurulu gücüm 55 MW fakat sözleşme gücüm 33 MW.

Sent from my GT-I9500 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
arkadaşlar, teiaştan direk elektrik satın almak mümkünmüdür? yani tedarikçiyi aradan kaldırmak?
 
arkadaşlar, teiaştan direk elektrik satın almak mümkünmüdür? yani tedarikçiyi aradan kaldırmak?
Devlet artık elektrik dağıtımı yapmıyor ve hatta üretimide özelleştiriyor.Bu nedenle pek sanmıyorum Teiaştan elektrik alabileceğinizi ancak üretici firmalar elektrik abonesi toplayıp şuanki tarifeden %10 daha ucuza elektrik satışı yapıyor!
 
yanlış bilmiyorsam 154 den besleme alıp kullanan çimento fabrikası var yani sizin dediniz mevzu olabilir.
 
sanıyorum 154 baglantısında da tedarikci firmadan satın alıyor tüketici. ama bunun şartları nedir onu da bulamadım mevzuatta
 
ya 154 kv bağlantı sonucunda bedeli teiaşa mı ödenir? mantıken böyle olmalı ama ben hiçbiryerde teiaş aboneliği diye bişey okumadım. teiaş iletim yapıyor ama doğrudan satış?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst