tansiyon aleti tamirinden anlayan var mı?

aisik

Üye
Katılım
24 Nis 2012
Mesajlar
62
Puanları
1
koldan ölçer. önce şişiriyor. ölçüm yapıp hava tahliye ediyor. hiç ekrana görüntü gelmiyor. voltajlarını ölçtüm. ana işlemci chip'e 3.3 volt sağlayan regülatör entegresi sağlam. işlemci chip'in datasheet'ini indirdim. chip'e voltajları normal geliyor. ancak hiç hayati belirti vermiyor. 3 bacaklı rezonatör kristal var. 16 mhz olduğunu düşünüyorum. o bozuk mudur bilmiyorum. içindeki program da silinmiş olabilir chip yanmış da olabilir. RX, TX, gnd yerleri var PCB'de. muhtemelen chipe program atmak için. bunun arızasını tam olarak nasıl anlayabilirim? software dosyasını ve loader programını nereden bulurum? daha önce tansiyon aleti tamir eden var mı aramızda?
 
rezonatör kolay bozulmaz. lcd ye bağlantısın kontrol edin. Eğer ankaradaysanız meedikalciler çarşısında nisa medikal diye bir yer var ucuz yollu tamir yapıyor. 3. katta.
 
rezonatör kolay bozulmaz. lcd ye bağlantısın kontrol edin. Eğer ankaradaysanız meedikalciler çarşısında nisa medikal diye bir yer var ucuz yollu tamir yapıyor. 3. katta.
Tesekkur ederim. Istanbul'dayim malesef.. Istanbul'da da Karagül is merkezi var, bizim de forumda arkadaslara bir faydamiz olsun; orada da medikal tamirciler var. Ancak ben kendim tamir etmek istiyorum. Normalde on/of tusuna bir defa basinca cihaz aciliyor goruntu geliyor bir daha basinca motor sisirmeye basliyor olcume basliyor, ancak bir hayati belirtisi yok gibi..
 
Resimler ekle zebra denilen elastik ekran iletkenlerini kontrok et, ekrani ters takmiyorsun ins
 
Ekranda zebra kagucugu yok. Film seklinde iletken var, film karta ve lcd cama yapistirilmis. Kopuk da gorunmuyor. Dolayisi ile ekrani ters takmam mumkun degil. Konu bundan ziyade on/off tusuna bir defa basinca ekrana goruntu geliyor, tekrar basinca motoru calistiriyor ve manseti sisirmeye basliyordu. Herhangi hareketlilik yok.
 
Bence basınç sensöründen bilgi alamadığından kitlenip kalıyor. Konuyla ilgili bir pdf dosyası buldum
http://www.emo.org.tr/ekler/173f6204efd7de5_ek.pdf
Peki basinc sensoru arizali oldugunda bu arizayi mi yapar?
Ekrana hicbir sey gelmiyor. Baslangicta silik de olsa birsey gelse..
Chip mi yanik, kristal rezonator mu arizali, basinc sensoru kaynakli mi..? Nasil tam olarak anlayabiliriz??
Bilinen bir arizasi mi, basinc sensoru arizali oldugunda cihazi kilitlemesi?
Daha once bu tip arizalar tamir etmis hic var mi aramizda?
Basinc sensoru kare seklinde iki tarafi metal kutu, ortasinda hortum girisi var.
Bu metal shield pcb'ye iki yuzeyinden de saglam sekilde lehimlenmis.
Gonderdiginiz dokuman icin cok tesekkur ediyorum, su anda mobilden girdim. Bilgiayara aktarip en yakin zamanda o dokumani da detayli inceleyecegim.
 
Biraz önce omron rs2 diprişi verdim. Bendeki braun doğru ölçmüyordu. Bu tip cihazlar sağlıkla ilgili olduğu için tamir riskine girmeye gerek yok. Hadi yaptınız diyelim kalibrasyonunu nasıl yapacaksınız neticede bir ölçü aleti.
 
Biraz önce omron rs2 diprişi verdim. Bendeki braun doğru ölçmüyordu. Bu tip cihazlar sağlıkla ilgili olduğu için tamir riskine girmeye gerek yok. Hadi yaptınız diyelim kalibrasyonunu nasıl yapacaksınız neticede bir ölçü aleti.
Su anda cihaz hic calismiyor.. Tekrar calismaya basladiginda, kalibrasyonu belki hic bozulmamistir??
Kalibrasyonla alakali bir ariza degildir, veya kalibrasyonu hic etkilememistir diye dusunuyorum..
Velev ki kalibrasyonunun bozuldugunu farzedelim, yukarida ismini verdim Istanbul'da. Oraya gider kalibrasyonunu rahatlikla yaptirabilirim.
Onemli olan cihazin calismasi su anda. Ayrica evde calisir durumda iki tane daha tansiyon aleti var, hele bi bu calissin ki onlarin olctugu degerler ile karsilastiririm.
Ben hobi amacli ugrasiyorum bu tansiyon aletine de o kadar ihtiyacim yok.
Daha once bu tip kartlar tamir etmemistim, hic ugrasmadim. Biraz da zevk veriyor.
Arada vakit buldukca ugrasiyorum, evde duruyor oyle.
Tamir edebilirsem ne guzel! Tamiri olmazsa da atarim cope gider.. :)
 
Pilleri değiştirdinmi belki motor çalışmaya başlayınca gerilim düşümünden donup kalıyordur. Donup kaldığında çip besleme voltajını ölç. Gerilimde bir düşme varmı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst