Tako generatör

Hız ayarı için çok turlu bir pot kullanıyoruz. Potun kenar uçlarında 0 ve +12 V var. Orta ucu ise sisteme gidiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tacho jeneratör dc volt üretir, yani doğrultma olmaması lazım, voltajı dc mi ac kademede mi ölçtünüz.
Birde tacho nun kömürleri erimiş olabilir.
 
Sanırım takodan gerilim falan gelmiyor. Bir matkabın ucuna bağlayarak çıkışını ölçün. Sisteminiz (özellikle PID ise) bir süre sonra referans gerilimi gelmediği için sistemi dönmüyor görüp hızı sonsuza çıkatmaya çalışabilir. Cihaz parametreleride bu sonsuz deviri engellemye çalışır. Dolayısıyla sistem kafasına göre çalışır......

Önemli olan tako üzerindeki bilgileri vermemişsiniz. 1000 devir/20Volt AC yada 1500devir/60Volt DC gibi. Bu bilgiler ile ancak yorum yapılır, yeni bir tako bulunabilir.

Kaliteli olanlar 200-300 dolar civarındadır. Bende sadece gösterge olarak kullanılanların yerine arıza yaptıkça (Hepsi en az 20 sene çalışmış) Bisiklet dinamosu kullanıyorum 12 Volt olanlarından. Kalibrasyonunu yapınca gayet güzel gösteriyor. Ancak hassas işler için olmaz çünki devir/voltaj eğerisi tam lineer değir ve belirli devirin üstünde doyuma ulaşıyor.

Bir DC motor üzerinde özel bir toko vardı elektronik devreli 0-20 mA çıkarıyor ve motorun kartına geri dönüş sinyali gönderiyordu. Arıza yaptı o zaman bulamadık meter firmasına enkoderli bir sistem yaptırdık sonuçta bir çevirici (trasmiter) ile gelen palsi 0-20 mA çevirerek sisteme gönderdik sorun çözüldü... Size tam olarak ne lazım projede yada takoda yazan nedir???
 
Arkadaşlar tako hala makine üzerinde duruyor. Bağlantılarını söktük sadece. Tako takılı değilken makine daha stabil çalışıyor. Tako sökülünce hem takonun fotoğrafını hem de sürücü kartının şemasını buraya koyacağım. Şuanda tako orijinal halinden bayağı farklı bir durumda. Birkaç kez sarıma gönderilmişti. İlk hali gibi olmadığı için değerleri şuanda yanıltıcı olabilir.
 
kahraman bey merhabalar. elinizde hala takojenaratörler varsa ilgilenebilirim.fakat bana lazım olan takojenaratörün ne özellikte olacağını bilmiorm. 12v 2400rpm bir dc motorla çalışacak.kapalı devre güneş izleme sisteminin bir parçası olacak. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Tacho jeneratör dc volt üretir, yani doğrultma olmaması lazım, voltajı dc mi ac kademede mi ölçtünüz.
Birde tacho nun kömürleri erimiş olabilir.

arkadaşlar, tacho generatör nasıl kontrol edilir?

benim elimde tacho generatör var teknik özellikleri 1000/min 60 volt

ben matkap bağlayıp milinden çevirdiğimde , klemenslerinden de ölçüm yapmak istediğimde AC volt çıkış alamıyorum, fakat DC olarak çıkış alabiliyorum. (0 ile 200 volta kadar).

benim mantığım AC voltaj Görmediğim için tacho nun Çalışmadığı yönünde bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını isteyeceğim.


tacho DC mi çıkış verir, Yoksa AC mi çıkış veriri teşekkür ederim.
(tachonun içinde diyot falan yok sabit mıknatısların içinde dönen bir rotor , rotorun kollektörüne bağlı kömürler ve direk kömürlerden klemense bağlantılı 2 çıkış ucu yapılmış)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst