Tablet "usb-ethernet" adaptör problemi?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Resimdeki adaptörü aldım ve tablet ethernet ile internete bağlandı 15-20 dakika..,ayar falan yapılmadan..
fakat sonra şöyle birşey oldu, 3-4 saniyede bir "disconnected" ve sonra "connected" oluyor..
arada bir sayfa yakalayıp açılıyor :)
driver cd de android diye bir klasör var ,bu dosyalar problemi çözer mi..
Y3aZYA.jpg



{masaüstü pc dede aynı şey oluyor, ilk takıldığındada çalışmadı.(masaüstü pc ye driver'ı yüklendi)} ama Vista adaptörü tanıyor..
IMG_20131220_123350_064.jpg
 
Sürücüler vistada uyumsuz olabilir. Sürücüleri yükle veya üretici sayfasına da göz at. Tablet için düşüncem besleme yetersiz olabilr, usb besleme uçlarını dışarıdan vererek dene, mesela cep şarzı 5v 0,7-1A, tablete bu besleme gitmeyecek şekilde uç adaptör yapman gerekebilir kolay gelsin.
 
Merhaba.Bakın telefon hattından ADSL ile direk bağlanıyorsanız tel bağlantılarındaki geçme fişlerde elektriki geçirmezlik (Her iki pc'de de ayni sorunu yaşadığınızdan dolayı) kısmen ortaya çıkıp kısmen de kaybolmuş (Sıcak havalarda olma ihtimali daha fazlalaşıyor),ben de son zamanlarda yaşıyorun bu sorunu.Modem,splitter,tel kablosu bağlantıları ile direk oynuyorum,sürekli düzeliyor bağlantı iyi kalıyor uzun bir müddet.Bazen de bağlantı varken de bağlanamıyorum,açıp yeniden kapadığımda ise bağlantı düzeliyor kullandığım son pc'de.

Diğer başka bir neden yazılımla da ilgili olabilir sn.by lent'in de ifade edebildiği gibi.İnternet erişimi için kullanılan tüm driver'ları (uyumlu olanları) yeniden install etmeniz ve iyi bir virüs tarama programını da sürekli güncel tutabilmeniz bu bağlantının sürekli sağlıklı kalmasını muhtemelen sağlayacaktır,sn. elek. Bağlantı olduğunu gösterdiği halde internete girememe nedenimi ben direk virüslere de bağladım,son zamanlarda başıma sıkça gelen bu bağlantı problemlerinde.(Biraz da sıcak havayla gereğinden fazla ısınan modem,ethernet kartı,usb ethernet cihazı,vb.bu bağlantı yerlerindeki kısmı bağlantı ayrılmalarına)

Not: Dış (Harici) modemi çok fazla ısınanlar aşırı sıcaklarda 12 volt dc. ile çalışan fırçasız bir pc kasa fanını 5 volt dc. veren bir ac-dc adaptör ile veya usb portundan usb jakı ile + 5 voltta uzatma kabloyla alarak çalıştırıp (Fazla gürültülü olmasın diye 5 voltla besleyip) modemin üstünden içerisine doğru cebri hava üflemesi yaptırabilir.Çok aşırı sıcaklarda bağlantıda kesilme olmaması ve modemin daha iyi soğuyup verimli çalışması için de bu yolu kullanmaktayım.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Cevaplar için sağolun..
beslemenin dışarıdan verilmesi işine girmek istemem, tablete zarar falan verebilirim uğraşmakta istemiyorum., üstelik dediğim gibi başlangıçta uzun zaman bağlandı..

başka bir tablette birlikte verilen usb-ethernet aparatı ile adsl modeme bağlamıştım sorunsuz.
android dosyalarını tablet için nasıl kullanabilirim ,yani bu dosyalar sürücü zannederim..
Masaüstü PC ye gelirsek; zaten adsl modem ile ethernetten giriyor bir problemi yok ama bu usb-ethernet
adaptörü hiç çalışmadı. bu aparatın tablet de ve PC de periyodik olarak connected- disconnected olması ilginç..
benim tahminim ucuz (15 TL)diye dandik bir aparat aldım..diğerleri tabletin yarısı veya üçte bir fiyatı:)
neyse bir tecrübe oldu bu da..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst