Taş Ocağı Kapasitif Problemi

Katılım
8 May 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
1250 KW trafom 1000kw kurulu gücüm var burası bir taş kırma ocağı buraya yeni bakmaya başladım. 500 kwar kompanzasyon mevcut...
daha önce burada kapastif ceza yenilmiş bunun için şimdi
500 kwar kompanzasyon var rg3-cs12 role var panonun üzerinde sabit konsansatörde 60 kwar. sorun kapastifin %10 %11 gibi değerlerde devam ederken endüktif ben gittiğim ilk gün %25,41 iken şuan %23,70 fatura kesilme tarihine 15 günüm var ceza yememem lazım mesajlarınızı bekliyorum. Ümit Dadaş
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sabitiniz yüksek görünüyor muhtemelen çalışma olmadığı zamanlarda kapasitif bu yüzden ilerliyor olmalı, diğer bir olasılık hızlı girip çıkarken yükleriniz kondansatör çıkma süreniz uzun geliyor olabilir.. Çalışma varken de hızlı girip çıkan motorlarınız sebebi ile mevcut sisteminizi cevabı yetersiz kalıyor olmalı, değilse toplam kondansatör gücünüz yetersiz olabilir. Önce kapasite yeretlimi onu röle üzerinden çalışma varken tüm kademleri alıp almadığından anlamanız mümkün. Şayet motorların sık girip çıkması sebebi ile sorun yaşıyorsanız (ki Urfada bir firmada Nace makinanın yeni tip makinalarından dolayı sorun yaşıyorlardı, tristör anahtarlamalı hızlı sistem ekleyerek sorunu çözmüştük) Tristörlü 200-300 kvar bir paralal çalışacak sistemle sorunu çözebilirsiniz.
 
1. sabit gubunuz fazla.
2. taş kırma tesisiniz (konkasör) ilk çalışırken kompazasyon panosunun yanında bulunarak panonuzu gözlemleyiniz. ilk kalkış anında kompazasyonunuz yetersiz geliyordur.
3. panonuzdaki kontaktörleri ve kondansötörleri kontrol ediniz. arızalı kontaktörler varsa tesbit ediniz. özelliğini kaybetmiş kondansatörleri tesbit ediniz. ve değiştiriniz.
en kolay kompazasyon ayarı olan yerlerden birisi taş kırma tesisleridir. çünkü
1. yüklerin %99 trifazedir.
2. sistem bir defa çalıştımı yük uzun süre sabit kalır.
 
hem kapastif yüksek hem indüktif gibi algıladım arkadaşların dediği gibi sabit kondansatörü düşür kademe kondaktörlerinde muhtemelen yapışma vardır onları kontrol et ve en önemlisi role alma bırakma zamanları muhtemelen 10 10 dur bunları 5 5 yaparsan sorun çözülür iyi çalışmalar
 
kapastif tüketimde sorun yok  larda ilerliyor sorun endüktifte normalde den sonra ceza yeniliyor ve şu anda %24 de kondansatör toplam gücü az geliyor olabilir mi ? toplam 500 kwar/ son iki kademem 60 60 kwar onları biraz artırsam 15 güne düzeltir mi ?

kapastif ilerlemiyor endüktif ilerliyor ustat
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kapasitif %15,reaktif %20 ceza sınırı ve ikisindede risk var.sizin anlattıgınıza göre. bu yüzden günlük deger alıp takip etmenizi öneririm ayrıca 3 fazlı kondansatörlerinizin hepsini ölçüp saglamlıgını kontrol etmeniz gerekli. çünkü arızalı tek faz varsa ordanda reaktif enerji tüketir diger iki faz normal seyreder fakat arızalı faz reaktif yazabilir.zaten forumdaki arkadaşlar yapılması gereken diger maddeleri sıralamışlar. hayırlı çalışmalar.
 
1. Sabit kondansatörünüz 60 KVAR fazla (30 KVAR uygun olabilir).
2. Reaktif rölenizin adım süresi uzun olabilir (5 sn uygun olabilir).
3. Kondansatörlerin kapasiteleri azalmış olabilir (60 KVAR kondansatör zamanla 40 30 20 sıfıra kadar kapasiteleri düşer. Pensampermetreyle kapasitelerini kontrol edin).
4. Kondansatörlerin sigortaları atık olabilir.
5. Reaktif rölenizin cos fi'sini 1'e set edin.
 
bence sabit kondansatörü hepten çıkartın devreden hep bela oluyo.diger altenatifleri arkadaşlar sıralamış zaten
 
şayet röledeki tüm kademeler cekiyor ise kondansatör yetersiz zaten buyuk gücteki motorlar ilk demerajda fazal amper ceker buda kondansatör gereksinimi ister basit gölemlersen cözebilirsin kolay gelsin.
 
Kardeş sabit grup kondsetörün büyük 20kwar işini görür cos,nü durumuna göre düşür 95veya97ye çek ck ayarlarını alma ve çıkarmadurumlarını kontrol et.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,188
Kullanıcılar
449,829
Son üye
mehmetoner

Yeni konular

Geri
Üst