türksat çoğu kanal çıkmıyor

akle

Üye
Katılım
6 Ocak 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhabalar

eski evde hiçbir sorun yokken, yeni taşındığım evde türksatdaki bazı kanallar için sinyal yok diyor. ikisi de merkezi sistem. TV'nin dahili alıcısı var. Hotbird uydusunda sıkıntı yok gibi. bi dünya kanal geliyor. sorun türksatta, sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?
 
Sorun şu şekilde.

Her lnbnin iç osilatörü vardır. Sizin uydu cihazı ile bu lnb birlikte çalışır. Lnb içindeki iç osilatör ile uydudan gelen frekans çıkarılır ve daha düşük frekanslı bilgi uydu cihazına yönlendirilir. Her ne kadar milimetrik çalışsada bu iç osilatörlerde ufak derecelerde kaymalar meydana gelir.

Bu noktada mesela X kanal atıyorum 12345 frekansında çıkacak iken frekans 1 mhz aşağı yada yukarı kayabilir. Daha önce bu tüp sorunlar başıma geldi. Çözümü ise

Tvnizdeki tüm kanalları silip uyduyu tekrar taratmanız faydalı olacaktır. Çıkmayan kanallarda geleceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.
 
Tekrar merhabalar. Yanıtlar için teşekkürler. Çıkmayan kanallar türksattan atılanlar değil: kanalD,show,fox,atv,star ve haber kanalları gibi çok izlenen programlar bunlar. çıkanlar ise TRT ve türevleri, ve her türlü müzik ve telesatış programları.
dediğiniz gibi durum olabilir ancak kanal listesini tekrar usb'den atadım olmadı. ayrıca 2 kez otomatik tarama da yaptım yine olmadı, 3 farklı kablo denedim yine olmadı :).
 
Santralde bos yer varmi bakin.varsa bostaki girislerden birine takip deneyin birde..oksit problemi varsa o da yapar.
 
santral nerde bulunur? iki apartmanlı site. birinin çatısında mı yoksa elektrik sayaçlarının bulunduğu kısımda mı aramalıyım ?
 
Canak antenleriniz nerde ise onlarin bulundugu yere yakin biryerdedir.cati arasi kapali bir yerde olmali..
 
çatıya izolasyon koymuşlar kapı açılmıyor :D. komşuda da aynı problem varmış, onda da aynı kanallar göstermiyor. sistemi yapan uyducuyu gönderecek mütait. çok teşekkürler cevaplar için
 
Komşuda da aynı sorun varsa;
1. Multisiviç arızası
2. Çanak kayması
3. Lnb arızası
olma ihtimali vardır.
 
Lnb nin olması gereken açıda yanlış olabilir. Önünden baktığınızda dakika 35 geçer pozisyonda olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst