Tübitan Projesi Yardım. Batarya Dolumu !

RedBytes

Üye
Katılım
5 Mar 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba. Tübitak için bir proje hazırlıyoruz. Projemiz şöyle :
Arabamızda 2 adet batarya olacak. Bu bataryanın birini ilk başta normal elektrik ile şarj edeceğiz. Ön tekerlere yerleştirdiğimiz dinamo bu 2 bataryayı besleyecek. 1. batarya dolduğunda arka motorlar sayesinde hareket eden tekerler 2. Bataryayı şarj edecek. 2. batarya dolduğunda 1. boş batarya şarj olacak. Bunu nasıl yapabiliriz neler lazım olur ?
 
Buradaki anahtar kelimeniz “hibrit araçlar” dır. Bunu yapan hibrit araçlar zaten kullanımda veya halihazırda uygulamada zaten mevcuttur. Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceksiniz bir sonuç olarak. Motor-jeneratör olarak çift amaçlı kullanılan sistemlerle bu çok daha kolay olur. Araç yokuş aşağıya inerken veya veya düz yolda frenleme esnasında frenleme gücü de motor/dinamo (jeneratör) ile kolayca elektriğe dönüşüp bataryalarda saklanan hibrit araçlarda bu kolaylıkla mümkündür.

Yalnız salt elektrikli araçlarda bu daha zor veya daha imkansız gibi, hibrit olması lazım, yani hem içten yanmalı motor ve hem elektrikli motorun yeni konseptte kompakt olarak yapıldığı Toyota’nın en son çıkan hibrit araçlarındaki gibi. Bu yönüyle bu projeyi araştırıp malzeme listesini de bu araçları tam göz önüne alıp tasarlamanız lazım. Yoksa diğer (ilk baştaki) soru sorma şeklinizle doğrudan devri-daim makinelerini çağrıştırıyor, içten yanmalı bir motor ilavesi olmadan bu kesinlikle çok güçtür. Kolay gelsin.
 
Uzaktan kumandalı arabayla yapmanın kısa bir yolu yok mu yani ? anlamadım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst