TÜM MESLEKDAŞ DOSTLARA...

demiray teknik

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
828
Puanları
256
Yaş
60
Konum
ankara
sevgili dostlar meslekdaşlar...
şu an itibarı ile beraber çalıştığımız iş ortağım ile yollarımızı ayırdığımdan bu mesleği icraa edebileceğim bir mekan da kalmadığından tabiri caiz ise işsiz kalmış bir pozisyondayım.. gerçi allaha şükür 4 adet telefonum halen çalışmakta olsa da tam ölü sezon denilen şu ortamda ne yapacağımı bilmez bir duruma düşmüş haldeyim... ya birisinin yanında çalışmaya başlayacağız yada çok karşı olduğum halde mesleğe eli çantalı klimacı pozisyonda devam edebileciğimiz kadar devam edeceğiz... bu güne kadar dürüst adam gibi tamirci olmaya çalıştım ama şartlar artık senelerden beri oylesine zorlamaya başladıki sankii bana tükürdüğümü yalatmak için elinden geleni ardına koymamaya başladı....şu an itibarı ile her türlü desteğe ihtiyacım olduğundan konu açmak zorunda hissettim kendimi.. manen kendimi toplamam için lütfen yorum yapınız...
sevgiler saygılar hakan...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hakan abicim değerli dostum ..

Hayat mücadeleden ibarettir.. Keşke aynı ilde olsaydık tanışıp dostluk kurmak deneyimlerimizi işlerimizi paylaşmayı çok isterdim. Bir kapı kapanır ama bir diğeri açılır.. İnşallah yeni kapılar sana daha geniş ufuklarda yol almanı sağlar...

Herhangi bir durum olursa iletişimde oluruz.. Kendine iyi bak kafana takma tecrübeli bir abimizsiniz..Su akar yolunu bulur..
 
demiray abe çok geçmiş olsun
aynı sorun bendede oldu yıllarca çalıştığın mekanı bir anda terketilmek kadar zor bi durumu ancak çeken bilir.bende 16 yıl beraber çalıştığım ortağım aynı zamanda kalfam işin püf noktalarını yılların tecrübesini kendisine söledim öğrettim .
16 yıllın sonunda usta ya sen dükkanı al yada ben ayrılacam dedi.mecburen dükkanı ona devrettim.senin dediğin gibi çantalı klimacı oldum.ALLAHa şükür şimdi yeni bi dükkan açacam 40m2 lik mülk aldık.yeni tezgah kurmak zor çevre var ama kurullu düzeni yıkmak yeniden düzen kurmak zor .DEMİRAY abe keşke burda olsaydın beraber çalışsaydık başımüstünde yerin vardır . senin gibi tecrübeli yılların ustasına daima piyasanın ihtiyacı var.
 
Hakan bey öncelikle geçmiş olsun,nihayetinde kısa sürelide olsa işinizde bir duraklama olmuş.Hayat alternatif akım gibidir.İniş ve çıkışların yaşandığı hayatta dibi gördüğseniz ve hala ayaktaysanız ümidiniz yitirmeyin ve sevinin ki çıkışınız başlamıştır.Hayatın size getirdiği bu çıkışı değerlendirmek için sağlıklı bir program yapın.Bu çıkışı boşa geçirmeyin,altın heryerde altındır yere düşmekle altın değer kaybetmez.Rızkın sahibi olan Allah' tan ümidinizi kesmeyin, fiili olarak duanızıda yapın (yani iş tecrübeleriniz sunarak kendinize iş araştırmaya devam edin,eylem gerçekleştirin,çalışın) bir kapıyı kapayan bin kapıyı açar."Her sıkıntıdan sonra bir genişlik vardır..." ilahi beyanına kulak verin.En kısa zamanda sizden mutlu haberler almak dileği ile Allah yar ve yardımcınız olsun,tüm üye arkadaşlarımızın manevi desteğinin yanınızda olduğunu unutmayın....
 
dostlar canımın sıkıldığı tek nokta ortak adını verdiğimiz sıfatını burada koyamadığım kişinin bir gün içinde abi ben dükkanı kapıyorum demesidir.. benim bildiğim gördüğüm öğretilen de gelinir böyle bir şey düşünüldüğü önceden haber verilir hesap kitap plan yapılır... ve sonunda da tokalaşalırak yollar ayrılır.. plan yok program yok önceden hazırlık yok.. *** gibi ortada bırakılmaktır bana koyan yoksa dükkan açmak nedir ki bize her yer dükkan...
biz herkesi kendimiz gibi zannedip keseri kendi tarafımıza yontmadığımızdan keseri tam ortadan vurduğumuz için böyle kazıklara alışkın olmadığımızdan belkide bu kadar oturuyor bu olaylar..
 
S.A.
Sn. Arkadaşım o adını koyamadığın insanlarla ben kışın çalışıyorum borçlarını ödüyorum yaz sezonu başladımı onları kandıran başka klimacılara hemen transfer oluyorlar hemde işi ayarlıyorsun ertesi gün adamlar sessiz sedasız ortadan kayboluyor ne telefona çıkıyor nede abi biz işi bıraktık diyorlar. Sonra kış sezonu gelince o adam sezon bitti işler kötü deyip hemen kapıya koyuyor. Bie bakıyorum işten çıkışının 2 ci günü ne yüzle bilmiyorum adamlar kapımda. Şimdi o gelenlere dedim ki yıl başına 3000 TL ve sağlam kefilli olmak şartı ile en az 3 yıl çalışma zorunluluğu ile sözleşme imzalarsanız olur dedim. Baktım kayıplar adamların eğitim ve kurs paralarını vs karşıla eğitimlere yolla adamlar yok. Yok öyle kardeşim bak elin oğlu 3-4 ay çalıştırıp kapıya koyuyor. Artık böyle.

Evet Sn Arkadaşım malesef piyasanın laşkası çıkık artık.

Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.
 
Selam Qardasim .Allah yardimcin olsun!
Sizin kimi buyuk bir sahsiyyet ,guclu bilikleriniz var.Size her zaman ehtiyacimiz var.Azerbaycanda olsaydiniz size yardimci olurdum.Yinede elinden geldiyince yardimci olmaga calisirim.
Saygilarimi sunarim.Abim benim.
 
Abicim merhaba,
tek bir şey söyleyeceğim..sormana bile gerek yok.eğer şehir değişikliği seni sıkıntıya sokmazsa burada her zaman bir kapın var.Dilimi değil sofrayıda bölüşürüz.sen rahat ol.
seviliyorsun...

saygılar
 
Hayırlısı olsun dostum, üzme canını, rızkı veren Allah. Elbette ki yıllarca emek verip büyütmeye çalıştığın ekmek teknenden ayrılmak zordur. İnsanın en çok zoruna giden, dostum, ortağım, yoldaşım dediği, yeri geldiği zaman aynı ekmeği paylaştığı birinin onu yolun ortasında bırakması. Ama malesef hayatta böyle olumsuzluklar oluyor, sağlık olsun diyip önüne bakacaksın. Nede olsa senin kolunda altın bir bileziğin var, sen yeter ki çalışmak iste, herkez senin gibi tecrübeli birini havada kapmak ister.
 
tüm dostlarıma teşekkür ederim... yaşımız gectimi artık ne !!
bazı konularda kişinin mantığı kabul etmesede duygusal olarak bir çöküntü hissediyor.. koca arçelik yetkili servisini devrederken bu kadar koymamıştı ama insan evladı yerine koyduğunun aslında insan evladı olmadığını görmek üzüyor belkide ??
geldi gecti hayat devam ediyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst