subcooling ne olmadır

toprak2013

Üye
Katılım
29 Ağu 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar kolay gelsin. Sorum şu ısı pompasında hava sıcaklığı:7 C , su giriş sıcaklığı : 40 C ,çıkış suyu sıcaklığı: 45 C , kondenzasyon sıcaklığı 50C , Evaparasyon sıcaklığı : -3 C ise subcooling sıcaklığı kaç olmalıdır. Acil cevap verebilirseniz çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Altsoğutma( subcooling) Kullanılarak Gaz Şarjı Metodu - TXV ( Thermostatik Genleşme Valf) R410A & R22
Subcooling şu şekilde tanımlanır; Konderserdeki, kızgın buhar haldeki gazın, ısısının alınarak likit haline dönüşmesidir. Bu altsoğutma olarak da adlandırılabilinir. Altsoğutma( subcooling), kondenserde gerçekleşir. Kondenserden sonraki hat da, likit hat olarak adlandırılacaktır. Altsoğutma (subcooling), kondenser çıkışında yapılacak ölçümlerle bulunur. Likit hatta (basma hattı) basınç ölçümü yapılır. Burada tespit edilen basınç değerinin , Basınç / ISI ( B-I P-T Pressure / Temperature ) kartından kontrol edilerek ISI değeri tespit edilir. Yine kondenser çıkışı ısısı üzeri yalıtımlı bir thermometre ile ölçülür. P/T karttan bulunan ısıdan termometre ile yapılan ısı ölçüm değeri çıkarılır ve Altsoğutma( subcooling) değerine ulaşılır.
1. Adım - Altsoğutma( subcooling) değerini bulun
Unite model / teknik bilgi etiketinden ya da teknik bilgiler kitabından bunu bulabilirsiniz.
Eğer bulamazsanız ,bu değer, 8 - 12 °F olarak da kabul edilebilinir.
2. Adım - Likit hat basıncını ölçün ve Basınç / ISI kartından karşılığı olan ısı değerini bulun
3. Adım - 1. Adım da tespit ettiğiniz (?) ya da kabul edilebilinen gereken 12 °F yi 2. Adım da tespit ettiğiniz değerden çıkartarak farkı bulun.Bu sisteminizde arzu edilen likit hattı ısısıdır.
4.Adım - Likit hat ısısını ölçün. Eğer ölçüm yaparak tespit ettiğiniz likit hat ısısı 3. Adım da bulduğunuz olması gereken likit hat ısısına eşit değil de;
Fazla ise / Sisteme gaz şarjı yaparak bu değeri düşürün ya da olması gereken değere eşitleyin
Az ise / Gazı sistemden atarak bu değeri yükseltin ya da olması gereken değere eşitleyin
+/- 3 ° F tolerans izin verebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst