Su musluğuna topraklama.

Teknora

Üye
Katılım
24 Kas 2015
Mesajlar
17
Puanları
1
Zaman zaman tavsiye edilmemekle birlikte su tesisatıyla topraklama seçenek olarak verilmektedir. Eskiden su tesisatları metal borularla yapılırdı ve bu iletken metal borular topraklama yapabiliyordu. Şimdi artık hem yer altında hem de evlerde PVC ve Pimaş borular kullanılıyor, ve bu borular da yalıtkan. Metal musluğa yapılan bağlantıda akım hiç toprağa varmazdan borunun içindeki durgun suyla uzaklara gitmez mi? Yani, çok tehlikeli değil mi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Toprağa ulaşmayıp diğer muslukta su içen birini hayal et ! Su borusundan topraklama yapılmaz, ayrıca su borusu topraklanır.
 
tehlikeli olduğu için iç tesisler yönetmeliğince yasaklandı zaten.
 
hayır su borularının topraklama olarak kullanılması yasaklandı.
 
çok eski binalarda görürdük,fakat şu zamanda yok sanırım kentsel dönüşüm ile birlikte.şimdilerde demir su borularının arızalarını plastik 25-32lik borularla yapıştırma yapıyorlar,daha ekonomik daha az çaba gerektiren ve toprakta daha daha uzun dayanabilen borular olduğu için.Aman arkadaşlar toprak bağlamayalım,düşününki apartmanda toprak su hattında ve yoldan gecen boruda bir patlama oldu ve sıhhi tesisatçı onu plastikle yapıştırdı sonuç ne olur ?bu nedenle yapmayalım,yapılmış görürsekte değiştirme yoluna gidelim
 
hocam tehlikeli olsa ne olurdu :) kaç seneerdir kullanılmış
Zarar görenlere selamlar olsun. Yüce yaradan onları gördükleri zarardan arındırsın. Eskiden sular kurşun borularla nakledilirdi. Kurşunun ne kadar tehlikeli olduğu sonradan anlaşıldı. Günümüzde kurşun alaşımlı lehimler bile terkediliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst