su kuyusu için solar sistem.

Katılım
24 Tem 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
2.5 Hp gücünde olan derinkuyu su pompası için solar panelli bir sistem kurmak istiyorum. Bu pompa suyu havuza basıyor ve kuyu 30 dakikada boşalıyor ve tekrar dolma süresi 2 saat. havuzun tam dolabilmesi için pompanın 1,5 saat çalışması lazım (havuz problemi gibi oldu :D). 1 yılda ayın bir gününde üç defa çalışan bu pompa için 100 w lık bir solar panel, akü şarj kontrol ünitesi, 2 adet 200 Ah lik akü ve 4000 w lık inverter alsam işimi görür mü ? 100 w lık solar panel 200Ah lik aküleri 1 ay gibi zaman aralığında sarj edebilir mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1 yilda 1 kere calisiyorsa hic bulasma o ise. Alacagin akunun omru 2 yil zaten. Her kosulda zararli cikarsin. Kuyunun bulundugu bolgede elektrik yoksa jenerator al. Hatta cin mali jeneratorler dahi isini gorur.
 
kucuk bir jenerator almaniz cok daha masrafsiz ve makuldur.
 
Bağ evinde 7 KVA lık jeneratörüm var, işimi de fazlasıyla görüyor ama gürültülü. Pompa senede 1 kez değil sulama sezonunda ayda 1 defa senede ise 6 defa çalışıyor. Mekanda şehir şebekesi yok bu sebeple tv felan kuramıyorum, kursam bile jeneratörün gürültüsünden içerde durulmuyor. Bu projeyi bundan dolayı düşündüm.
 
sorunuzu ozaman hem su pomasi icin hemde evdeki alicilar icin tekrar sorun evdeki calisacak cihaz bilgileriyle birlikde ki dogru cevaplar dogru yonlendirmeler alabilesiniz.
 
Cevaplarınız için çok tşk. ederim. Ben sadece su pompasını çalıştıracak düzeneği kursam yeterli çünkü alıcıların hepsini aynı anda çalıştırmayacam. 100 w lık bir panel 200 Ah lik 2 aküyü kaç günde sarj eder. Bu şarj aküye veya panele zarar verir mi?
 
Su pompasını,güneş olduğu sürece çalıştıracak bir sistem kurmanız sizin için uygun olacak ise,akülü sistem kurup başınızı derde ! sokmasanız iyi olur.100 w lık panelle,ihtiyaçlarınızı karşılayamazsınız. 2 adet akü,4000 w invertör değerlerini nereden buldunuz ?

http://www.ayenka.com/2011-11-18-06-58-35
 

Ekli dosyalar

  • Solar Türk hesap programı.rar
    309.9 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst