Su Gücünden Elektrik Üretmek!

trapezus

Üye
Katılım
31 Mar 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Arkadaşlar bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Ufak çaplı bir akarsudan (ort:100lt/dk.) gerekli eğim ve hızlandırma şartlarıda hazırlanırsa elektrik üretimi mümkünmü dür. yani mini bir baraj projesi yapmak mümkünmüdür? ne derece verim sağlanabilir?
Bu tarz bir düzenek hazırlamak için yardımcı olursanız minnettar kalırım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayın arkadaşım bu uygulamayı türkiyede yapan bir firma var. (TEMSAN)isminde bir firma internette aratırsan
firma hakkında bilgi bulabilirsin.
 
slm verim harcayacağın enerjiye göre değişir yüksek akım gerekiyorsa o maalesef iş yatabilir çünkü elektriği üretmesi çok kolaydır kullanması zordur yüke bindiğinde yavaşlamadan dönmeyi sağlayacak mekenik enerji lazım, bence öyle yani ama teknoseka arkadaşımızın dediği gibi tam bilir kişilerle keşif yapılması gerekir
 
arkadaşım ne kadar bir güç elde etmek istiyorsun bilmiyorum

basettiğin suyun debisi az görünüyor tabi düşü yüksekliğide önemli bir kırıter. hayal kırıklığına uğrama sonra umduğunun çok çok altında sonuçlanabilir.
 
havalar gitgide ısınıyor yaz aylarında kullanma şansın olmaz ha ben teneke ile dökücem diyorsan o başka :D şaka bir tarafa ;) bence güneş yada rüzgar enerjisinden faydalanmayı düşün belki kurulum maliyeti yüksek olabilir ama sorun yaşamazsın ayrıca bu yaz ve önümüzdeki yıllarda su daha kıymetli olacak bence o suyu boşa akıtma daha faydalı işlerde kullan
kolay gelsin
 
Su miktarını ne kadar olduğu aslında o kadarda önemli değil micro hydro türbinler mevcut ebaydan bakabilirsiniz ya da googleden kontrol edebilirisiniz.Yüklenme konusuna gelince eyer proje büyük degilse sadece 1daire ya da köy evi gb.Akü grubu ile enerjiyi depolayıp kullanabilirsiniz.
 
her türlü sudan enerji üretebilirsin. Yalnız maliyet analizi yapman gerekli. Burda en önemli faktör. Su debisi ve düşü dür. Ya düşün fazla olacak ya su debin...100 lt/dk debi için az. düşün ne kadar?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst