Step motor sürücüsü

buraktht

Üye
Katılım
5 Tem 2014
Mesajlar
40
Puanları
1
arkadaşlar elimde resimdeki step motor ve sürücüsü var ama bir türlü çalıştıramıyorum yardın edermisiniz.
IMG_5326.JPG IMG_5319.JPG
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Öncelikle step motoru çalıştırabilmen için programlamasını bildiğin transistör çıkışlı bir plc. Yada programlamasını bilirsen pic devresi alman yada forumda ve internette araştırarak devresini yaparak programlamasını öğrenmen gerekir. Plcde programlamak kolaydır. Ama pahalıdır. Pic devresi ile sürmek ucuzdur. Programlaması biraz zordur. Ama forumda detaylı bilgiler bulunmakta. Step motor pals kare dalga şiddetine göre dönebilir.
 
plc ile sürebiliyorum başka bir step motoru ama bu sürücüyle stepmotoru çalıştıramıyorum bağlantıları konusunda yardımcı olabilirmisiniz
 
motorun sargılarını tespit etmeniz gerekir, bunun için aralarında düşük direnç değeri gösteren uçları tespit ediniz. bu uçları a+ a-ve b+ b- olarak giriniz. (motorun iç yapısı hakkında fikriniz varsa demek istediğimi anlamışsınızdır) Vdc +24 Volt gnd 0 olarak bağlayın. Opto ile Pul girişi arasını ölçü aletinizin diyot kademesinde ölçüp anot katod tespitini yapın. Pulse kaynağınızın tepe gerilim değerine uygun direnci opto girişinize bağlayın. opto ile pul arasına kare dalga yolladıkça bir yöne dönecektir. bu esnada dir girişinin konumunu değiştirdiğinizde ters yöne dönecektir. enable girişi genelde opsiyonel kullanılır. ama eğer pulse yolladığınız halde motorda hareket yoksa enable girişini aktif etmeyi deneyin. eğer motor kararsız çalışırsa sadece a+ ile a- uçlarını yön değiştirin.
kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst