Step Motor Hassasiyet hk.

Profosyonel yardım alacagım fırmada soyluyebılırsınız
 
Ek olarakta şunu söyliye bilirim.

bu makina 50.000 tl maliyet bedava gibi birşey .

kullandıgım malzemelerden ıkı 3 tanesını toplasan 30.000 tl edıyor.

ama okudugum yorumlarda hep mac3 kullanma cnc kontrol unıtesı kullan ama neden? sadece pahalı olacagı ıcın mı boyle bı secım yapayım.

servo kısmında bırıyle gorustum 400 watlık bı motor onerdı pek ıcıme sınmedı

öncelikle mach3 daha çok amatör uygulamalar için şahsi fikrim.
haa ama proff uygulamalardan farkı var mı bilemiyorum çünkü proff birşey kullanmadım.
bana göre bir eksisini göremedim. sadece yazılımsal olarak mach3 biraz eski kalıyor eskiden yazılmış bir program ve pc de çalışan başka programlardan çok çabuk etkilenebilen bir yazılım. yazılım lpt portu kullanıyor aslında ve lpt porttan bağladığımız gerek kendinden sürücülü kartlarla gerek sürücüsüz breakboard kartlarla sürücülerimize sinyal yolluyor. usb haberleşmesi ile üretilen bazı kart üreticileri mach3 için plugin yazıp mach3 e uyumlu hale getiriyorlar kendi kartlarını.
mach4 çıktı. görsellik olarak ve yazılım olarak mach3 den kat kat iyi ama kullanma fırsatım olmadı. o yüzden pek yorum yapamıyorum ama büyük ihtimalle mach3 ün pc de çalışan çevre programlardan etkilendiği gibi etkilenmiyordur.

bunun dışında pc ye bağımlı olmayan sistemler var
dsp cnc controller lar var (bunu da hiç denemedim)
kendi ekranı olan ve işlemcisi olan. koordinat dosyalarını usb veya başka veri transferi ile işlemciye atıp bu kodları kendi içerisinde işleyen kendi içinde çalışan sistemler var.
ve proff sistemler de var siemens fanuc gibi gibi.

youtube video kanalında cnc sistemlerini çok takip ederim adamlar tormach cnc frezeyi mach3 ile kontrol ediyor. bazı büyük tabir ettiğimiz makineleri mach3 çevirmiş insanlar. demek ki mach3 yazılımını doğru kullandıktan sonra bir sorun olmuyor kanımca
 
Servo motor ve step motor seçerken 400w veya 1000w dan önce kaç nM o önemlidir.Çünkü bu motorlar belirli bir ağırlığı 1-2 metre ileri veya geri olarak haret ettirirler.Bu nedenle servo motor ve step motor seçerken kaç kg yük hareket edecek ne kadar mesafede ve ne kadar zamanda?bunların cevabı önemlidir.
 
Profosyonel yardım alacagım fırmada soyluyebılırsınız
İnternette pek çok firma var CNC router imalatı yapan.Otomasyon konuusunda mesaj da yazdım market otomasyon LNC CNc kontrol üniteleri ve Oemax servo motorlarla(eski samsung)ürünler satıyor eskiden kurulumda yapıyordu bu firma Tezmaksan makina A.Ş. de ama şuan kurulum yapıyor mu bilmiyorum.
 
Merhaba,
CNC pantograph tezgahları tercih etmeniz gerekiyor. Yüksek devirli, seri tezgahlardır, sizin sektörünüze hitap ederler, üzerinde profesyonel kontrol üniteleri vardır ve fiyat olarak %30-50 daha uygun fiyatlı tezgahlardır. Araştırırsanız birçok firma bulabilisiniz.
İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst