Step Motor Bilgi

TheGabrela

Üye
Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba
Herkeze güzel hafta sonları .

cnc yapmak için araştırma içindeyim bu aralar fakat step motorlar ile ilgili kafamı kurcalayan şeyler var ve bi türlü cevabını bulamıyorum . Forumu talan ettim step motorlar hakkında bilgiler var fakat benim kafama takılanların cevabını bulamadım.

Sorum şöyle ;

1-) farklı farklı step motor görüyorum mesela birisi unipolar birisi bipolar : edindiğim bilgiye göre unipolar a besleme kaynağı iki yerden veriliyormuş bipolara tek yerden. bu şumu demek oluyor . Bipolar hep tek yönde dönerken unipolar hem sağ hem sol mu dönüyor.

2-) 4 telli 6 telli ve 8 telli olarak 3 çeşit motora rastladım bunların farkları nedir (anladığım kadarıyla 6 telli olan unipolar . 4 telli olanda bipolar . peki 8 telli olan ne ? ) yine okuduklarıma göre bipolar daha torkluymuş . Hangisini kullanmak daha mantıklı (gerçi göreceli bi soru oldu . Neye göre kime göre ? )

3-) motorların tel sayısına göre sürücüleri de değişmektemi veya bipolar unipolar olarak mı değişmekte?

4-) aşağıdaki linkdeki gibi "oz-in"şeklinde motor özelliği verilmekte ben bunu "nm" ye çeviediğim zaman tam olarak istediğimiz değeri veriyormu yani niye bazı ilanlarda "oz-in" olarak verilmiş bazılarında "nm" olarak verilmiş bunun bi amacımı var ?

- misal aşağıdaki linkte 396 oz-in verilmiş
ben bunu çevirdiğimde
2.79637452599868 nm sonucu çıkıyor . Bu şekilde hesap doğrumu oluyor? Yani bu motor 2.7 nm mi ?
http://m.ebay.com/itm/111064302696?nav=SEARCH


5-) birde yukardaki linkdeki motorun açıklamasında "NEMA 23 Hybrid Stepper Motor" yazıyor . Buradaki hybrid ne oluyor bu motor normal bi step motor değilmi?


Çok soru sordum kusuruma bakmayın . Mümkümse yardımlarınızı bekliyorum
 
Motor hakkında bildiklerimi kısaca paylaşayım.2 çeşit step motor var temelde.
Unipolar:5,6,8 kablolu olabilirler.
Bipolar motor:4,6,8 kablolu olabilirler.
Eğer 7 kablolu motorla karşılaşırsan 1 ucu kopuk demektir.
 
@togitogi Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için . Fakat hala kafama takılan sorular var bunları bulmaya çalışıyorum . İnşallah bulacam . Araştırmaya devam ;)
 
Sağa-sola dönme işi bipolar, unipolar diye ayrılmaz. Her iki motorda sağ/sol dönebilir.
Sürücüler, bipolar, unipolar olarak değiştiği gibi (unipoları bilmiyorum) bipolarda 2 ve daha fazla faz'lı olarak değişir.
 
@window_s teşekkürler . 1. soruyu eledim :) .yani o zmn bipolar unipolar fark etmez ikisinide alsam olur gibi .
 
Hayır elemeyin kesinlikle.Yapılan projeleri incelemiş iseniz hiç unipolar motor kullanan olmadığını göreceksiniz zaten.Biraz daha okuyun karar vermeden.
 
@togitogi tamam elemiyorum . Forumu en son sayfadan geriye doğru okuya okuya geliyorum . zaten daha alım yapmayacağım . Kafamdaki soru işaretlerini yavaş yavaş gidermeyw çalışıyorum . Hemde fiyat çıkartmaya çalışıyorum ufak ufak
 
@togitogi şu an işdeyim sadece göz gezdirdim çok güzel kaynağa benziyor akşam inceliyeceğim . Teşekkürler ilginiz için:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst