start stop yardım

yalcin60t

Üye
Katılım
8 Şub 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar çalıştığım iş yerinde trafaze bir çamaşır sıkma makinası var start la çalışıyor stopla duruyor bana bunun pano şeması lazım panosunda bir kontaktör ve termik var ve birde pano kapağında 0-1 pako şalter var nasıl bağlıyacağımı bilemiyorum lütfen açık bir şema ile yadım ederseniz çok sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım elimde çizim programı yok ama sana anlatarak yardımcı olmaya çalışacağım.öncelikle şebekeden gelen 3 kabloyu ayrı ayrı motorun gücüne uygun otomatik sigortaya gir tahminim 40A yeterli gelir çıkış uçlarını termik rölenin L1-L2-L3 yazan üst girişlerine bagla çıkış uçlarından yani T1-T2-T3 uçlarından kontaktörün L1-L2-L3 sırasıyla gir kontaktörün çıkış uçlarından yani T1-T2-T3 uçlarını motorun U-V-W uçlarına sırasıyla bagla T1 i U ya T2 yi V ye T3 ü W ye bagla bu senin güç devren şimdi sıra kumandada elimde pako şalter var demissin bu işini kolaylaştırır şimdi pako şalterin bir ucuna girişteki sigortanın L1 çıkışından bir kablo bagla pakonun diger ucunu kontaktorun A1 ucuna bagla kontaktorun bobini 220 volt olmalı kontaktörün A2 ucunu ise panondaki nötr ucuna bagla. Sigortana enerji verdiğinde pakoyu 1 konumuna aldıgında motor çalışır eger motor ters yönde çalışırsa motora bagladıgın kablolardan ikisini yer değiştirirsen motor diger yönde dönmeye başlıyacaktır. kolay gelsin
 
ben anlatırım ama şemasınımı istiyon
 
Aşağıda ekte Dosya mevcut , Meslektaşımızın anlattığı gibide sözlü de yapabilirsin işte şeması
 

Ekli dosyalar

  • start stop.zip
    5.6 KB · Görüntüleme: 179
sn mokoki arkadaşım kumandada pako şalterin cıkışını direk kontaktörün A 1 ucu demişsin termiğin 95 96 uçlarından geçirirse motoru korumuş olur. çünkü elimde 1 adet termik var diyor. iyi çalışmalar.
 
Aşağıda ekte Dosya mevcut , Meslektaşımızın anlattığı gibide sözlü de yapabilirsin işte şeması


sayın teknobilim74, göndermiş olduğunuz şema için yalcin60t adına teşekkür ederim. fakat motor start anahtarına gereksiz mühürleme devresi yapmışsınız. zaten pako şalter kalıcıdır. ayrıyetten mühürlemenize gerek yoktu. ayrıca motor bağlantı klemensinde motoru 'yıldız' bağlamışsınız. sıkma motorları üçgen çalışır. (genellikle) saygılar.
 
sayın arkadaşlar soru anlaşılmamış galiba, arkadaş start ve stop butonundan bahsediyor, ama yorumlarınızda start stop yok sadece pakoyla kumanda yapıyorsunuz arkadaşın şemasını açamadım , ona bişi diyemicem. arkadaşım, pako şalterin orda kumanda içinmi yoksa 3 faz enerjisini kesmek için mi bilmiyorum. devren zaten basit. bi start stopla devre kurcan.
 
fakat motor start anahtarına gereksiz mühürleme devresi yapmışsınız. zaten pako şalter kalıcıdır. ayrıyetten mühürlemenize gerek yoktu. ayrıca motor bağlantı klemensinde motoru 'yıldız' bağlamışsınız. sıkma motorları üçgen çalışır. (genellikle) saygılar.

Mühürleme yaptım çünkü Program gereği pako şalter yok biliyorum ama Mühürlemeyi yapmazsam basit uygulamada motor çalışmaz devamlı ve Dalgınlığıma geldi uygulamalarda Yıldız bağlamam,Evet Sıkma motorları Ücgen calısır..
 
Sn.Teknobilim

Arkadaş Böyle Yapmış onun adına konuştum
 
Ewet Sayn ŞEF Ben orda mühürlemeyi Yapmasam Pako Şalter Olan yere mühürleme yapmaz isem motoru çalıştıramam, Motoru yıldız bağlamak istemezdim ama genelde uygulamalarda hep motoru kalkış akımı oncesi yıldız bağlarım,Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst