Standart bir bina tesisatında en çok kullanılan pozlar nelerdir?

becloser

Üye
Katılım
27 Şub 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin.Keşif,metraj işlerine hakim olmak istiyorum.Standart bir bina tesisatında en çok kullanılan pozlar nelerdir?yardımcı olabilirseniz sevinirim.Poz ayrıntılarını anlıyorum ama saha tecrübem olmadığı için tam olarak denkleştiremiyorum pozları.
 
bu şekilde soru olmamalıdır.
keşif yaparken pozları çizilen projeye göre alındığı için her projenin keşfi farklı olacaktır. önce işe özgü proje hazırlanır sonra projede bütün kalemlerin metrajı tek tek alınır daha sonra da pozları alınarak keşif çalışması yaparsınız.

misal ben şimdi size topraklı priz sortisi sık kullanılıyor dersem yada 16 A anahtarlı otomatik sigorta temini ve montajı pozu sık kullanılıyor dersem bunun neye faydası olacaktır?

önemli olan pozların projeye uygun olmasıdır.
 
Haklısınız.zaten herşey projeye göre değişecektir elbette.Elimde proje olduğu taktirde bir nevze pozu algılayabilirim sanırım fakat proje yokken ayrı ayrı malzemeler değilde poza göre bir liste çıkarmamı istediler. bende standart bir binanın pozlarına bakıp istenilen m2 ye göre genişletirim diye düşündüm , zaten kullanılacak yer tek bir yer değil bir çok tadilat işi.
 
o zaman formaliteden bir proje çizerek çalışmanız gerekir. sonuçta standart binanın tanımını yapmak çok zor. kimisinde mutfak geniş kimisinde salon geniş.

her odaya 1 priz 1 ışık
her hole 1 priz 1 ışık
ilave olarak çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın için özel linye
daire içi 2 telefon sortisi
daire içi 2 tv sortisi
vs
vs
bu şekilde yaparak ve güç hesapları ile kablo kesitlerini de alarak bir keşif çalışması yapılabilir. ama esas proje çalışması yaparken sapma olacaktır.
 
Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim sag olun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst