SSR RÖLE çalışma prensibi

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
442
Puanları
6
Konum
ANkaRA
arkadaşlar merhaba. bir masa altına daire şeklinde ısıtıcı olacak şekilde bir proje üzerinde çalışıyorum. yani daire şeklinde bir masa onun altında rezistanslı ısıtıcı olacak. ısıtıcı dik bir şekilde muhafazalı olacak. yalnız bir fan . bir rezistans birde solite state relay yani ssr röle kullanmak istiyorum. bağlantıda mesela ssr rölenin giriş noktası 220 çıkış noktası nasıl bağlayacağım yani bir potans koymayı duşürünorum. ssr rölenin bir ucunu potansa diğer ucunu rezistansamı girmem gerekiyor ? bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şükranlarımı sunar. iyi çalışmalar dilerim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ssr rölenin girişi 24v Dc dir.Çıkışına Yani kontağına 220 fazı girersin diğer uçdan alırsın.Monofoze Ssr de toplam 4 klemens vardır 2 giriş 2 çıkış.
Birde ssr kullanacak Pid kontrollü ısı kontrol cihazı kullanman gerekiyor.


Isı kontrol cihazının mantığıda Termokpl dan gelen ısıyı okuyarak ısı kontrol cihazında kaç derece ayarladıysan ona göre ssr girişine 24v uygulayarak kontak kapatmasını sağlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst