Srinğ makinası

yaga

Üye
Katılım
21 Ocak 2007
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
öncelikle selamlar iyi çalışmalar. srinğ makinasında değişik bir sistem uygulamak istedim fakat bir noktada cıkış yol bulamadım. belki çok basittir ama kafam kitlendi. gelen koliyi elle ileri iktiriyorum sonra pedal vasıtası ile piston 1 aşağı inip koliye naylonu sarıp ve aynı anda kesip fırına giriyor ben pedal yerine bir fotosel koyup bir röle ve zaman rölesini aynı anda enerjilendiriyorum bir zaman sonra zaman rölesinin kapalısından enerjiyi kesiyom ve ikinci yeni pistona hareket verebiliyorum ama sonra piston 1 çalışmasını sağlıyamadım yani yeni koyduğum piston geri geldikten sonra pedalın yaptığı işi(açık kontakla) yaptıramadım yeni piston geri geldiğinde piston 1 aşağı inip işleme devam edecek devrede plc yok pistonlar normal mağnetik değil
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Pıstonlarda, ileri ve geri pozısyonlarını görmek, kumanda almak/vermek için, sensörler kullanılır. Pıston 2 nini geri geldiği konuma (pıston içi,n yapılmıs)sensör koyun.Bu zor bulunacaksa, piston milinin müsaıt bir yerine bır metal monte edip karşısına sensör veya fotosel momte edın. Yalnız her zaman kontak vermemesi için, hangı konumda enejilendirmesini istiyorsanız, o konumdan bir acık ve/veya kapalı kontak üzerınden enerjilendirin veya kontakları seri bağlayın.
 
sayın zeybek öncelikle teşekkür ederim pistonda kullanılan sensörleri biliyorum fakat koli bantı tahrikle çalışmıyor arkadan gelen kolinin iktirmesiyle hareket ediyor ben ikinçi fotosel de düşündüm flaşör röleylen bir anlık pals verdireyim ama bu seferde 2. fotoselin önünde koli duruyor taki arkadan gelen koliyi bekliyor tabi bu zamanda piston 1 belli zamanlarda alaksız bir şekilde çalışıyor ( 2. fotoselin önünde koli durduğu sürece)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,498
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst