spot lamba baglama

mva377

Üye
Katılım
17 Mar 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
Banyoya asma tavan yaptirdim iki tane spot lamba takacaktim daha once normal banyo lambasi vardi. Iki tane elektrik kablosu var birisi sari, digeri sari yesil am a her ikisinde de elektrik var neden olabilirir. birine fazi digerinde notru baglayayim mi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba.Açma/kapama anahtarı faza mı yoksa nötüre mi direk olarak bağlıdır? Fazdan açma/kapama yapılmıyorsa eğer,bu anahtar kapalı konumda kalsa bile bu lambanın beslenme uçlarına sürekli faz gitmiş olur,nötr hattında da bir problem varsa eğer,her ikisinde (Birinde daha kuvvetli) kontrol kalemi de yine yanabilir.Normal bir kata iki ayrı faz,normal düzende de gelemez,faz ve nötr gelir,fazı seri bağlı bir anahtarla kesip kapatarak,kapalı konumdayken sadece nötr kısmının spot lambaya tam olarak gelmesini de sağlarsınız.Olay tam olarak da bu şekildedir.Bu nedenle daha önceden yapılan tüm bu bağlantıları yeniden gözden geçirmenizde büyük yarar vardır.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst