Sorulara Verilen Tuhaf Cevaplar

Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
110
Puanları
6
Yaş
50
Ya arkadaşlar bazen bir arkadaşımız bir soru soruyor, ya arkadaşın elektrikçilikle alakası yok yada öylesine sallıyor. Bazen soruyu soranda garip bir soru soruyor, cevaplayanda garip cevaplıyor. Adam bi şekilde sorusunu sormuş. Bizimkinin cevabına bak."Tam olarak neyi soruyorsun, sorun panodadır veya sorun çamaşır makinanızdadır" vb. gibi acayip cevaplar görüyorum. Adam zaten sorunun makinada olduğunu yazmış, buna cevap arıyor. Bazende bilmiyorsan öğren, forumda bunun gibi çok konu açıldı araştır gibi cevaplar oluyor. Ya burası bir forum, sorular sorulacak isteyenler cevaplayacak. Cevaplamak istemiyorsan yazma. Azarlayıcı, kırıcı çok bilmişlik taslayan cevaplardan kaçınalım. Kimse üzerine alınmasın, ama mükemmel arkadaşlarımız var, şahsen ben burayı takip edeli siz değerli ustalardan çok şey öğrendim, kendi çapımda da bilgilerimi paylaşmaya devam ediyorum. Birde sanki forumun eski hali daha mı iyiydi. Mesela Kaçak Akım Rölesi diye arattırdığımda çok dağınık bir sonuç geliyor, önceden böyle değildi. Hoş göreceğiz, çünkü istisnasız hepimiz böyle sorarak öğrendik.
 
Yazdiklarinizin coguna katilmakla beraber ayni konunun tekrar tekrar acilmasina bende karsiyim. Ayni soruna onlarca ayni konu acilirsa burasi çöplük olur forum veri tabani ile sorunlarda cabasi...Arastirip sorununa çözüm bulamadiysa eyvallah.Şahsen ben forumun yeni halinden cok hoşlaniyorum. Mukemmelsin Xenforo...
 
Haklısın çok anlamsız çevap alınıyor. çünkü çok anlamsız ve yarım sorular soruluyor.

örnek: kılavuz nedir.

-Bilinmeyen bir yeri gösteren öncülük yapan kişiye kılavuz denir.
-Metal parçaya civata dişi açmak için kulanılan paftaya kılavuz denir.
-Boru içerisine kaplo çekmek için kulanılan tele kılavuz denir.
 
Merhaba.Bu konuda şu anda aklıma gelen ve forumda sorulmuş iyi bir örnek;
"çamaşır makinem,buzdolabım bozuldu,lütfen yardım edin!"
-Sana nasıl yardım edelim,biz tam olarak bir müneccim miyiz?:)

Bu makinanın modeli,markası,tipi tam olarak nedir,bozulmadan evvel,en son bu ses nereden geldi,hangi kısımda şu an bir aksaklık vardır,vb.bu şekilde yetersiz ve eksik bilgilerle çok genel sorulan bu sorular da çoğaltılabilir,bu bariz örnektir forumda sorulup aklımda en son kalan olarak. Yani biz bu ön bilgileri,bu ön tanıtmayı tam öğrenemeden,anlamadan yardım isteyene bir yardımda bulunmak da mümkün değildir.

Sorulan sorulardan en gerekli cevabı almayı uman arkadaşlar,lütfen genelden özele de girebilmesini hep bir prensip de edinsinler.Örneğin no-frost buzdolabında "aşırı bir gövde sıcaklığı" konusunda bir konu da başlığı açmıştım,çok sıcak yaz günlerinde,kendi menfaatim ve bundan sonrasında da bundan yararlanacak olan,yani Türkiye'de bu konu başlığından genelleme yapacak olan herkes için,bir hatırlayınız.Uzman arkadaşlarımızın ve konuya vakıf olanların en iyi arıza ve tamir yolunda varsayımlarda,iyi bir teşhiste de bulunmaları için ayrıca sensörlerine kadar iç bölmelerini söküp,bu sensörleri ayrı ölçüp değerlerini de forumda ayrıca paylaşmıştım,hatırlarsanız.

Soruyu tam anlamak verilecek bu cevabın yarısı değerinde demektir.Yani siz bu sorunuzdan tam cevap alabilmek için verilmesi gereken ön bilgileri,izlenimleri,anormal sesleri,olağandışı gözlem sonuçlarını bizlerle paylaşamazsanız,verilecek en iyi cevabı,en kuvvetli varsayımlarla yapılan görüşleri de bizlerden almanız çok zorlaşacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Yarım imam dinden eder.
Yarım doktor candan eder.
Yarım soru ***tan eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst