Sondajda Tek kablo üzerinden sıvı seviye kontrol

Tb3cwf

Üye
Katılım
24 Eyl 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba....
200 metre uzakta bulunan sondaj kuyumuza 4x2.5mm lik enerji hattı döşenmiş vaziyette. Başka bir kablo çekilmemiş. Seviye kontrolüde yok. Kuyunun yanına da pano koyma şansımız yok.

Malumunuz bunun üçünü trifaze motor için kullanıyoruz. Geri kalan ile seviye kontrolü yapmak istiyorum.
Tek kablo ile nasıl bir şey önerirsiniz. Benim aklımda şu var. O tek kabloyu elektrota bağlayıp kontaktörün bobin nötütünü ordan almasını sağlıyacağım. Dolayısıyla elektrot su içinde değil ise kontaktör nötr alamayacak ve mühürleme açılacak.
Sizce fikrim pratikte sıkıntı yaratırmı veya öneriniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu şekilde yapman kontaktör için çalışma gerilimi sağlanacağını pek zannetmiyorum sıkıntı yaşarsınız
 
@Tb3cwf Usta öyle olmaz çok problem yaşarsın sağlıklı uzun ömürlü olmaz motor panosunun içinde ssr koruma elemanları var
yapacağın şey kablosuz çözüm depovdepo kuyu arası çalışan moduller var sen depo daki flator un açık kapalı bilgisini havadan kablosuz yapıcan dediğin şey olmaz bu mesafe kısa ise telsizle bile olur bu arada bende telsiz amatoruyum siz gibi.73.
 
Kumanda motor yanındamı besleme saglana n pano taradındamı
Nötr lazım ise motorun yıldız noktası kullanılabilir mi acaba
 
sevıye elektrodu derın kuyuda sağlıklı çalıştığına rastlamadım motorun çektığı akima duyarlı bir sistem yapabılırsen mukemmel olur örnek motor da su bıter hava alırsa çektığı akimda gözle gorulur duşme olacaktır bunu referans olarak kullanıp motoru kapatabılırsın tekrar çalışması için zaman saatı kullanmalısın ben o işi yapıyor olsam boyle bır sistem yapardım benımkı bir fikir ha başka bır uygulamada basınç sensoru tek kablo ıle çalışır sensor iki uçlu bırını motor govdesıne dığer ucu canlı uç olarak dışarı alabılırsın sevıye rolesı aracılığıyla sistemı kontrol edersınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst