Somachine Basic Ton Timer Hk.

TheRisky

Katılımcı Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
538
Puanları
56
Konum
İstanbul Büyükçekmece
Slm. Arkadaşlar Somachine ilk defa kullanıyorum, bir sorun ile karşılaştım fakat bu gerçekten bir sorun mudur? yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum sormak istedim.
Sorun şu...
Resimde ilgili runglar var Tm2 ve Tm3 ton zaman rölelerine Rung 10 ve 11 de Mw8 Ve mw6 alanlarından panel vasıtası ile değişgenler giriyorum. Rung12 de ise M39 biti gelmiyorsa Tm2 ve Tm3 pt sine Panel üzerindeki değişgen olan mw6 ve mw8'i mov ediyorum, M39 Biti geliyorsa Tm2 ve Tm3 pt sine sabit olarak 7 ve 1 sayısal değerini move ediyorum. Buraya kadar normal. Anormal olan mesele şu ki timerin pt si her ne olursa olsun. çalışma şartları oluşmamış olsa bile yeni değeri tm. pt sine yüklediğimde eski değerin zamanına ulaşmadan yeni yüklediğim değer üzerinden çalışma sağlamıyor.
Yani 10sn bir değer yükledim. fan şartı geldi ve timer çalışmaya başladı. Vaz geçtim ve fanı durdurdum. zaman rolesi çalışmayı kesti, yeni değer olan 5 sn. yükledim ve fanı tekrar çalıştırdım. Zaman rölesi eski değer olan 10 sn ye ulaşmadan yeni değer ile çalışmıyor. 10 saniye sayıyor ve çıkış veriyor bir sonraki sayma değeri 5 sn oluyor ve normale biniyor. Sizce nedendir.
Adsız.png


Videoda daha anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım. Konuya hakim olan arkadaşlarımın değerli görüşlerini alabilir miyim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İlginç br durum. Sorun hakkında bişey diyemem ama bence timer çıkışını kullanma. Onun yerine bir karşılaştırma operatörü kullanarak timer'ın istediğin her hangi bir anında %m31'i tetikle. Birde belirtmemişsin, timer özelliğinde bekleten seçili olduğunda bunu yaparmı bilmiyorum ama bir dene istersen.
 
Merhaba, Rung 12'yi Rung 10'un üzerine taşırsanız sorununuz çözülecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,609
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst