solidworks yükleme hatası

hunterxt

Üye
Katılım
8 Mar 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar solidworks 2014 proramını dll hatası verdiği için sildim. bilgisayara format attım..fakat tekrar kuramıyorum..seri numaranız Solidworks 2014 için sizi yetkilendirmiyor. gibi
bir iletiden sonra kuruluma geçiyor..fakat solidi yüklemiyor..çözümü varmı?
 
Merhaba,
Yüklemeye çalıştığınız solid legal yani lisanslımı yoksa crack limidir? Eğer lisanslı ise bu tarz çizim programlarında lisansların aktif ve deaktif edilme olayları var. Yani format öncesi kurmuş olduğunuz lisans format sonrası 2. bir makineye kurulmuş gibi davranarak kendini bloke edebilir. Bunu da solid firmasının tr distribütörüyle görüşerek halledebilirsiniz. Crackli ise farklı bir carack deneyiniz.
 
Ekstra bir bilgi; herhangi bir program kurulumu esnasında bir sebepten dolayı hata alır yada mevcut çalışan oyun yada programın ayarlarında bozulmadan kaynaklı kaldırıp tekrar kurup yine bozuk ayarlarla karşılaşmanız durumunda aşağıdaki işlemleri uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz..
1. İlk olarak ilgili programı yada oyunu bilgisayarınızdan komple kaldırınız. (denetim masası program ekle/kaldır)
2. İşlem olarak ise programın kurulu olduğu dizine giderek (genelde C:\Program Files içerisinde olur) ilgili programa ait klasörü komple siliniz.
3. İşlem olarak windowsunuzun kurulu olduğu sürücü içerisinde (genelde C:\ olarak tanımlıdır) C:\Windows\Prefetch klasörünü açarak içerisindeki tüm dosyaları seçip (Ctrl+A) siliniz.

Yukarıdaki bu 3 işlemden sonra bilgisayarınızda kurmuş olduğunuz o programla ilgili ön yükleme ayarlarını silmiş olacaksınız. Daha sonra ilgili programınızı tekrar kurup kullanabilirsiniz. Bu işlemlere rağmen sorun yaşayan olursa, yukarıdaki işlemlere ek olarak aşağıdaki işlemleride yaptıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp kurulumunu gerçekleştirebilir.

- Başlat=> arama kısmına regedit yazarak kayıt defterini açın,
- Kök dosyalarında sağ tuş yaparak ilgili programı aratın ve bulduğunuz sonuçları silin, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Ben regedit ayarlarını yapamam derseniz cclenar gibi bir programla kayıt defterini temizleyerek aynı işlemleri yapabilirsiniz.
 
format attım..tertemiz bilgisayara kurmaya çalıştım fakat yine aynı hatayı aldım..büyük bir ihtimalle lisans bloke oldu..bu arada program cracklı..çözüm için başka bir yol varmı?
 
Cracklerde kolay kolay lisans bloke olmaz. Programın sürümüne uygun başka bir crack indirerek deneyiniz.
 
Seri numaranız SolidWorks 2014 için sizi yetkilendirmiyor. Lisansınız yeniyse daha sonra tekrar denemek isteyebilirsiniz. Aksi durumda, tedarikçiniz ile temasa geçip seri numaranızın doğruluğundan emin olun. Kurmak istediğiniz ürünleri yine de seçebilirsiniz ancak kurulum dosyalarını indiremeyeceksiniz. İndirme etkinleştirilmeden devam ederseniz, kurulum için tam bir kaynak dosyaları seti veya bir DVD sağlamalısınız.

Girdiğiniz seri numarasını kontrol etmek veya yeni bir seri numarası girmek için 'yi tıklayın. Doğrulanmamış bir seri numarası ile devam ederseniz, Kurulum Yöneticisi yetkiniz olan ürünleri önceden seçmeyecek.

şeklinde bir yazı çıkıyor..fakat 750MB gibi çok küçük bir yükleme yapmakta..
 
Sizdeki solid setup değil downloader dosyasıdır. Yani kurulum dosyalarını anlıkolarak solidten çekerek lisasns kontrolünü en başta yapmaktadır. Dolayısıyla elinizdeki lisans sorunlu olduğu için işleminiz ilerlememektedir. Bu durumda 2 alternatifiniz olup ya paket şeklinde crackli bir solid bulup indirip internet bağlantısı kesikken crackleyerek kullanacaksınız yada başka sağlam bir lisans bulup deneyeceksiniz. Zira online kontrol sağlayan illegal lisanslar solid firması tarafından hoş karşılanmayacağı için sürekli kara listeye alınarak devre dışı bırakılacaktır. Dolayısıyla sizde bu durumda bugün kurduğunuz bir liasansı yarın kullanamayabilirsiniz. Bir zamanlar bu sorun kasperskyda da çok vardı ama adamlar şimdi eskisi gibi değiller. Velhasıl elinizdeki lisans iş görmeyecektir.

Not: Konu açarken sorununuzu tam olarak detaylı yazın ki mesaj kirliliği olmadan kesin bir sonuca ulaşabilesiniz. Öbür türlü üstü kapalı net bilgi içermeyen bir konu açarsanız cevap alamadığınız gibi doğru dürüst ilgilenen olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst