Solid State Röle teknik bilgi lazım

arkadaşlar hızlı sigorta yerine normal wattotomat takılırsa bu tip ürünler sizlere ömür olur ??? ;D

adam bıçagı kendine sokarsa onunda ömrü kısa olur ;D

kesinlikle hızlı sigorta.....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaş ssrlerin ömrü kısa olur demiş ama alakası yok eğer soğutmanı ii yaparsan ssr nin akım değerini doğru seçersen o solid state röle senle beraber yaşlanır...bi arkadaşta 80 A e kadar değerlerini bulabilirsin demiş...o da yanlış :) Norton markasının GOLD Serisinde monofazeler 1000 A e kadar trifazeler 300A e kadar çıkıyor yanlış bilmiyorsam..eğer ssr kullaniyim başım ağrımasın demek istiyorsan kesinlikle bu markayı kullan
 
arkadaşlar peki bu role çok sayıda ve kısa süreli açıp kapamalara karşı nasıl bi tepki gösterir yani öyle sistemlere kullanabilirmiyim ben bunun ısı sorununu çözdüğüm zamana 20ms gibi kısa süreli açıp kapamalara karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olurmu acaba???
 
teşekkürler açıklayıcı bilgiler vermişiniz..
 
Fotek in yeni sigortalı ssr lerinde kısa devreden cihaz üstündeki hızlı sigorta atarak cihazı korumaya alıyor. ayriyetten hızlı sigorta ve otomat bağlamanıza gerek kalmıyor.
 
arkadaşlar peki bu role çok sayıda ve kısa süreli açıp kapamalara karşı nasıl bi tepki gösterir yani öyle sistemlere kullanabilirmiyim ben bunun ısı sorununu çözdüğüm zamana 20ms gibi kısa süreli açıp kapamalara karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olurmu acaba???

herkes transistör ile lamba yakmayı en azından lisede yapmıştır.gerilim uygulandığı an lambanız yanardı.burdaki tek fark daha yüksek güçteki devreleri kontrol etmemizdir.bir ssr ile kontaktörlerin yapamadığı aç kapayı rahatlıkla yapabiliriz.sistemde şayet çok fazla aç kapa varsa kontaktörün çekme ve bırakma süresi min 500ms olarak farzedersek cevap verememektedir.ssrlerde tek yapmamız gereken geyd ucuna gerilim uygulamaktır ve bunu saniyede onlarca kez tekrar edebiliriz.saniyede yaklaşık olarak 15000 defa tekrarlayabilirsin
 
Son düzenleme:
solidstate.jpg


resmi görüyorsun. yorum yok
 
ssr rölenin arızalı olup olmadığnı anlamak için girişine besleme voltajını verirsen çıkışınada ölçü alettini buzzer'a alıp propları temas ettirerek sağlamlık kontrolü yapılamayacağını duymuştum.
 
bu arada sunu belirtmek isterim kullanımda seçilen ssr ortam sıcaklıgında çok etkilenir.bu nedenle gerek duyulan noktada iyi bir sogutma uygulamak gerekir . ssr ler ancak belirli bir ısı düzeyinde üzerlerinde yazılı olan akımı geçirirler.örnek olarak 40 amper ssr ile 90 amper bir ssr üzerinden ortam sıcaklıgı 30 dereceden yüksekse yaklasık 25 amper amper geçer kısaca sogutma iyi olmalı.yine deginmek istedigim bir nokta hızlı sigorta ile ilgili genelde varistör kullanmanızı öneririm saygılar. no:yanlısım varsa aydınlatırsanız sevinirim
 
Hızlı sigorta ve varistör,farklı malzemelerdir.Sigorta,yüksek akıma ,varistör,yüksek gerilime
karşı koruma yapan elemanlardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst