Solid Cnc Tasarım

Çok yabancı değil çizim Grabcad sitesinden almışın sanırım. Orbay abinin cizdiği makineye benziyor Köprünün yan parçaları
 
Evet Linkteki makine . X eksenini biraz daha uzun 1200-veya 1500 alttaki masayı da kaldırmak istiyorum . Ona uğraşıyorum bu sıralar . Maliyet olarak biraz tuzlu makina . Sırf arabalar 400-500 dolar civarı tutuyor .Bakalım altından kalkarız inş.

Bu makina için boyutu 1200 veya 1500 e getirdimmi , x millerinide 1605 ten vazgeçmek gerek herhalde ?
 
E yanii 25 lik fena olmaz
 
Kayseri ' sağol ilgin için. Bu arada Son hali şu şekilde. Şimdi birkaç sorum olacak;

1- sfu2505 hatveli bir ballscrew kullanıcam. Cad dosyasında hala sfu1605 odeğişecek. Soru şu çözünürlüğüme bu hatvenin etkisi var ama hızkonusunda ağır kalırmı? Uygun motor bileşeni ile hız sorununu 5 hatvedede çözebilirmiyiz ?

2- Z ekseninde redüktörlü motor kullanılacak . Znin ballscrew 1605, redüktör oranı ne olacak,bu konu kafamı kurcalıyor. Hala buraya uygun redüktörlü motor seçmiş değilim?

3- Lineer kızaklar için HGW20cc kullanıcam ama bunun yerine hgw20ca olurmu? biraz araştırdım fakat ikisi arasındaki farkı hala anlamış değilim?

4- 15mm alüminyum plaka kullanıcam. Ücreti dahilinde bu plakadan kesim yapabilecek, hassasiyeti yüksek cnc makinaları olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?

Not: CAD'teki delikler vida yuvaları daha ayarlanmadı.
 
1) vidanın hatvesi artarsa hız artar ama torkuda belirli oranda düşer. Bu şu demek değil; 5 mm hatveli vida ile 10 hatveli vida arasında yarı yarıya güç farkı var. Nasıl motor kullanacağına bağlı. Servo kullanacaksan sorun olmaz 5 mm hatve.

2) Neden 16 lık vida ? Neden redüktör ?

3) ikisi de 20lik kızak dar araba ve geniş araba var. İkisi arasında nasıl bir fark var tam bilmiyorum.

4) İstanbuldaysan rahat bulursun parçaları yapacak cnc.
 
hgh 20ca dar yüksek
hgw 20cc geniş yüksek
ikisininde momentleri aynı sadece kullanılacak alanlar için seçenek sunulmuş
 
Aslında motor yerleşiminin kolaylığı sebebiyle redüktörlüydü. Mil çapları eşmerkezli olmuyordu.Yani torku artırma çabam yoktu. Onu çözdüm redüktörsüz hallettim. Z ve Y ekseni bitti son halinide buradan indirebilirsiniz.İşine yarayacak arkadaşlar vardır belki. Bu arada Orbay beye de teşekkür ediyorum onun step dosyasından yararlanıyorum. Ben sadece solide çeviriyorum parça parça birkaç ufak değişiklikle. Teşekkürler yusuf bey.

Evet istanbuldayım. Daha önce cnc kesimi yaptırmadım. Biraz esnaf güven sorunum var .Model uçak Cad dosyalarını özalitte aynı ölçüde çıkaramayan bir kaç esnafla uğraştım gözüm korkuyor. Birde sadece alüm'e 800Tl para vercez yalan olmasını istemem .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst