SOFT STARTLA KOMPRESÖRE YOL VERME

MURAD33

Üye
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
merhaba arkadaşlar 250kva jenaratör ile 75kw kompresörü çalıştırmak istiyorum Şebeke geriliminde çalışıyor jenaratörde tam yol alacağı zaman soft star korumaya geçiyor ve hata veriyor kumanda voltajı %110nun üstünde kullandığımız soft start 3rw44 6bc 36 (bu uygulama 5 yıldır emetron marka ile çalışıyordu cihaz arıza yapınca bu markayı almışlar.yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ekranda hata olarak ne yaziyor,jeneratorden baska bise besleniyormu besleniyorsa gucleri nedir
 
jenaratör sadece kompresörü besliyor. soft startın beslemesine dışarıdan enerji verdiğimizde sorun yok jeneratör kompresörü kaldırıyor sorun jeneratörde olduğu anlaşıldı
 
bizim basimiza da geldi bu olay bir fabrikada jenaratorle komle besliyoruz motorlar 150 motor 20 motor calisiyor 25 oldumu sistemi kapatiyor hersey normal kw da yeter li jenaratorlerde bu sikinti cikabiliyor malesef
 
Softstarterlerin bir cazibesi yok, yıldız/üçgen yol vermede motor 3 kat akım çekiyorsa, softstarterle 2-2,5katı akım çekiyor.
Jeneratör çalışmada dikkat edilmesi gereken konu demeraj akımıdır. 20 motorun yükü varken 21.motorun demeraj akımını jeneratör kaldırmayabilir en kötü durumda budur.Sırayla devreye giren motor akımları yükselen testere dişi şeklindedir. Bu nedenle jeneratör çalışmada proses buna müsade ediyorsa büyük güçlü motor önce devreye alınır, küçük güçlüler sona bırakılır.
 
ama bizim sistemimiz kilitleme li sirasiyla gitmesi lazim sirayla gitmese her yer tikanir
buyuk motoru alayim kucuk motor kalsin boyle bir alternatifimiz yok
 
ama bizim sistemimiz kilitleme li sirasiyla gitmesi lazim sirayla gitmese her yer tikanir
buyuk motoru alayim kucuk motor kalsin boyle bir alternatifimiz yok

Diyorumya sisteminizin çalışma prosesi buna elveriyorsa devreye girme sırası en büyük güçlü motordan en küçük güçlü motora doğru olmalı. Böyle bir durum yoksa büyük güçlü motorlar en son giriyorsa toplam yük + son motor demeraj akımı değeri önemli. Jeneratör gücünü büyütmektense büyük güçlü motoru frekans konvertörü ile devreye almak daha ekonomik olabilir.
 
Bilgileriniz için teşekkürler sorunu şu şekilde çözdük 75kw lık olan kompresörü 55kw lık kompresörle yer değiştirdik. Uzman abimizin de dediği gibi güçlü motor önce kaldırılmalı kompresörle beraber birde makinemizde hidrolik motoru var hidrolik motoru kompresörden daha güçlü hidrolik motoru yüke bindikden sonra kompresörümüzü çalıştırdığımız zaman jenaratör zorlanmıyor bile tam tersini yaptığımızda Jenaratör devamlı kendini zorluyor.Jenaratör ün ampermetre sinden de baktığımızda fark ortada tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst