Soğuk Hava Dolabında Karlanma Ve Defrost Problemi

israfiliz

Üye
Katılım
11 May 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Merabalar sizden yardım istiyorum;
+4 te kullandığım bir soğuk hava dolabım var bu dolabın evaparatörü ün ön tarafları biraz ezilmiş ben tarayarak düzeltmeye çalıştım ama yeteri kadar düzelmedi.
bu yazma sebebim sıkıntının çözümü konusunda size fikir vermesi içindir.
bu dolabın arızalı defrost selenoidini dış görüntüsü aynı olan parker marka selenoidle değiştirdim.
soru 1:defrost esaevapın bir kısmında halen soğutma olmasının bir açıklaması varmı?
aklıma gelen taktığım selenoidin küçük geldiği yönünde.
affınıza sığınarak devam ediyorum.

Geçenlerde bu dolabın ekspeyşın vafinin filitresini. drayeri, ve dixell xr06c termostatını değiştirdim. Vakumu yaptıntan sora R404 A gazını tartım olmadığı için göz kararı şarj ettim. Soğutmayı gördüm ancak evapta karlanma oldu ben bu durumu dolabın sıcak olmasından dolayı geçici karlanma olarak değerlendirdim, sorun olmadığını düşünerek işilemi bitirdim.
SORU 2: Br gün sonra dolabın evaparatörü komple buz olmuş bunun sebebi nedir?
dolap +9 u gösteriyor ve habire çalışıyor.
defrst yapıyorum ama tam çözmüyor yukarda belirttiğim sıkıntıdan dolayı
acaba gazını fazla/az verdim ondan mı kar yapıyor.

yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gaz fazla basılmış olabilir dediğiniz gibi, dolaba dışarıdan sürekli küçükte olsa hava girişi varsa bu sıcak ve yoğun nemli hava aşırı buzlanmaya sebep olabilir birde termostat bozulmuşsa soğutucu istenenden fazla çalışıyor olabilir harici bir termostatla içerdeki ısıyı ölçerek olmasını gerekenle karşılaştırabilirsiniz, son olarak evaporatörde tıkanma varsa buzlanma artabilir. (Bildiğiniz gibi, gazlar basıncı yüksek olan bir ortamdan basıncı daha düşük olan bir ortama geçerken ortamdaki enerjiyi alırlar buda ortamdaki ısıyı emerek gerçekleşir yani ortam soğur evaporatörde gerçekleşen budur, işlemin tersinde ise gazlar sıkıştırıldığında ortama ısı verirler.)
 
arkadaşım birde defrost ayrlarını yapabilmen için dijital vardır oradaki defrost zaman ayarlarına bir bak ayrıa gaz vermeden önce vakum yapman gerekir içerisinde hava kalmış olabilir
 
tam anlamıyla defrost olmuyor veya süresini uzatabilirsin. sistemde soğutucu akışkan fazla şarzıda bir ihtimal. en önemlisi evaparatör hava sürkilasyonu nasıl ???
 
arkadaşım selamlar
1- dijital uzerinden once kalıbrasyon parametresını kontrol et o parametrenın sıfır olması lazım
2- mdf ve ıdf gıbı defrost parametrelerını ayarla
3- elektırıklı defrost yapıyorsa rezıstansların çalıştığından ve dijital termostatın rolesının çalıştığından emın ol
4- bypass yaptırıyorsan bypass vanası bağlantısını kontrol et
5- diğer arkadaşın dediği gibi içeri hava girişi olabilir
6- defros suresı için doğru ayarları yaptığından emin ol
7- evaporatörün kırlenmiş olabilir ve dolayısı ile alumınyum fın aralıkları yeterlı mesafede olamayabılır evaporatörün temizliğinden emin ol
8- defrost esanasında kompresorun çalışmaması için gerekli parametre ayarlarını yap


gordugum ve anladıgım kadarı ile dijitali ayarlayamamıssınız anlattıgnız seyler onu gosterıyor.
bırde burası daha once sorunsuz olarak kullanıldıgını dusunuyorum. evaporatorunuz kırlenmiş
 
arkadaşım dixcell in 2ci parametresinden ayarlarını yap defros süresini 35 dakika defros sonu sıcaklığınıda 40 derece yap zaten dijital süreden veya dereceden cıkacaktır soğuk odanın gazını manometreyle ayarla 2.2 bar olsun alçak basınıç soğutmada sıkıntın varmı bilmiyorum ama expansiyon valfin orfisini motor güçünün bi küçüğünü tak misal motor 3 beygirse sen 2 numara orfis tak.
 
arkadaşım dixcell in 2ci parametresinden ayarlarını yap defros süresini 35 dakika defros sonu sıcaklığınıda 40 derece yap zaten dijital süreden veya dereceden cıkacaktır soğuk odanın gazını manometreyle ayarla 2.2 bar olsun alçak basınıç soğutmada sıkıntın varmı bilmiyorum ama expansiyon valfin orfisini motor güçünün bi küçüğünü tak misal motor 3 beygirse sen 2 numara orfis tak.
size bir sorum olacak -22 soğuk depo için defrostta hangi parametreler seçilmeli yani defrost kaç dk hangi ısıda olmalı falan mesela ben elle defrost yaptırmak istediğimde parametrede -3,5 yazıyor şu an ki problemden bahsedecek olursam expansiondan başlayarak evapta karlanma var yani bir buz dağı acaba defrost verimli çalışmıyormu bu karlanma neden oluşmuş olabilir gibi sorular sıralanıyor aklımda dolap dondurma ve et saklama olarak kullanıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,273
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst