smps hesaplamaları

erdmyksl

Üye
Katılım
28 Eki 2013
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
33
merhaba arkadaşlar smps hesaplarında yardımcı olacak birileri var mı acaba ? +-70 volt 1000w için anahtarlama frekansını kaç almam gerekiyor yardımcı olurmusunuz?
 
Senin projeyi tam ayrıntılı anlatman gerekiyor. Istediğin frekansı alabilirsin fakat düşük frekans alırsan daha büyük trafo gerekir, yüksek frekans alırsan daha küçük trafo ile de iş hallolur. İkisinin de avantajı dezavantajı var. Bi kere topolojin ne olacak ? push pull, half bridge, full bridge hangisi ? senin devre için genelde full bridge daha uygun. çeşitli kaynaklara bakarsan hepsi farklı şey söyleyecektir ama genelde bu güçte devreler için full bridge kullanılır bildiğim kadarı ile. Trafo hesabını soruyorsan, trafonun giriş geriliminin ne olacağını da söylemen lazım. Hangi aralıklarda olacağını falan. Trafoyu kendin mi saracaksın ?
 
full brigde zor olduğundan flyback diye düşündüm ben ona göre hesaplamalara baktım giriş gerilimim normal 220 volt. Trafoyu kendim saramam hiç denemedim çünkü bi yerde sardırcam artık şu kadar sipir olcak falan diye.
 
flyback maksimum 150W, quasi resonant olanlarda maksimum 250W ondan ötesini alamazsın. half bridge de yapabilirsin. aşağıdaki devreyi ve trafo sarımını kullanabilirsin çalıştığını söyleyenler var, hatta videosunu da çekmişti.

25999fk.png


ha pardon sana hesaplaması lazım. ne zamana lazım ? yani sadece sardırmak içinse şemadaki değerleri kullanabilirsin ama yok ayrıntılı hesabı lazım hoca istiyo projeye falan koyacam diyosan yarın falan hesaplamasını ayrıntılı bi şekilde gösterebilirim.
 
bu devre ile ilgili hesaplama formüller falan var mı acaba sende?
 
Bu devre ile yok ama sarım hesabı istiyosan yardımcı olabilirim daha sonra. yarın mesela. Şu an uykusuzum sırf senin cevabın için burdayım inan ki.
 
çok saol o zaman valla uykusuz kalma yarın yazarsan konuşuruz çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst