SMPS DEVRE HAKKINDA BİR SORUM OLACAK

r860 2.2 mgm r816 1 mgm r806 22k lar açık devre olabilir ve c848 100mf de yenile
d 826-d827 ba159 diyotlar kısa devre olabilir :),R818 pozisyonundaki 1KOhm 1/4W direnç de açık devre olabilir en son entegre bacaklarında voltaj sekmesi yoksa yenile entegreyi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
c848i yeniledim maalesef ölçü aletim dirençte güvenilirliğini kaybetti (Aslında üçüde)
r806 nin bir ucunda 120vdiğer ucda 5v den düşük voltaj vardirencin değeri düşük görünüyor ama 26k taktığımda ucundaki voltaj dahada düştü...d 826-d827 den emin değilim ba159u söküp kontrol ettim iyi görünüyor.....R818 hakkında bilgim yok..Şu anda entegrenin 1,ayağına neden 5v den düşük voltaj geliyor oana yoğunlaştım ama dediğim gibi ölçü aletlerime tam güvenemiyorum.Bu saate çocokların odasında olduğu için yapacak birşeyim yok son kontrollleri yarın tekrer deniycem..

Eğer smps trafosu çalışmıyor ise Standby ışığı kesin yanmaz diyebilirmiyiz?Saygılar

r818 yanıkmış değiştirdim hiç bir değişiklik olmadı.....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba. Standby'da iken bu smps entegresi bacaklarında çok daha farklı voltajlar, uzaktan kumandayla tv açıldığında (ise bu entegre bacaklarında daha başka voltajların üretilip de ölçülmesi gerekiyor, sn. sonsuzevren33. Uzaktan kumandaya basılmadığı (tv açılmadığı) ana kadar, smps trafosu tv katları için besleme çıkış voltajlarını hiç üretmez, smps entegresi için gereken çalışma voltajı şebekeden pcb içindeki başka bir hattan (bypass yoluyla) bu entegreye gelip onu beklemede (Tam çalışmaya hazır halde) sürekli çalıştırıp hazırda bekletmiş olur. Standby ışığının bu anda kesin olarak da yanması gerekir. (Tv besleme katında buraya kadarki olan tüm devre elemanlarında bir aksaklık yoksa eğer) Ama standby ışığı bu anda da başka renklere veya renk değişimi yaparak tv önündeki gösterge ledini yakar, tv açıldıktan sonra bu renk değişir veya bu ledin parlaklığı (Ayni renk led kullanılıp iki renkli de değilse eğer) biraz değişir, tv'ler arasındaki marka farklarına da bağlı olarak.

Yani kumandadan power tuşuna basılmadığı anda da bu smps trafosunu mosfetle süren smps entegresi yine aktiftir, tam çalışır durumdadır, standby ışığı ise bu anda farklı ışıklı olan bir moddadır. Tv kumandasıyla kırmızı renkli power tuşuna basıldığında merkezi işlem kontrol entegesi ile bir çalışma emrini alır almaz bu çalışma modunu değiştirir, smps entegresinin ayak voltajları değişir, bu andan sonra smps trafosu tam çalışır hale gelir, o zamana kadar çalışır durumda (Tüm beslemeleri üreten konumda) hiç değildir.

Kumanda ile açılma anında aslında smps entegresi ayaklarındaki voltajı değiştirmekle de kalmaz, bir tristör veya güç transistörüyle (elektronik sigorta görevli) smps trafosunun aktif hale gelip tv'nin tüm katlarına bunun düzenli ve aksamadan dağıtılmasını sağlar. Horizontal kattaki yatay saptırma bobinini anahtarlayan güç transistöründe içten kısa devre varsa (Bizim tv'de olup değiştirmiştim) eğer, tv besleme katı kendisini korumaya alıp bu farklı beslemelerin tümünü keser, yüksek frekanslı ve çok ince hafif sesler duyulur, örneğin.

Sorununuzu çözmede ön bilgi olarak bunlar belki işinize yarayabilir diyerek bunları yazdım. (Kaynak-Megep Crt TV' den daha önce okuduğum bilgilerdir.) Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler açıklamalarınız çok anlaşılır bu durumda öndeki LED Stand By da olduğunda smps trafosu çalışmaz ve hiçbir yere voltaj gitmez ama benim şu anki sorunum led lambası hiç Yanmıyor bu durumda Entegre de devrede değil demektir Ben bunu nereden kontrol edebileceğimi tam olarak anlamış değilim ama blok kondansatörde 300v ölçüyorum Saygilar
 
Son düzenleme:
Sn.sonsuzevren33; tv katlarında, bu katlardaki kısa devre kaynaklı iç arızalar olduğunda, bunun hangi kattan olduğunu tam anlamak için, tüm katların geçme kablolarını çekip çıkararak, tv’yi bu besleme katı tam boşta iken çalıştırıp, bu katların geçme kablolarının tekrar sırayla yerine takılmasıyla bu arıza/arızaların hangi katta olduğu pratik olarak anlaşılabilir, çok iyi bildiğiniz gibi. Yani standby’ın ışığı hangi katın kablosunun takılmasıyla sönüyorsa eğer o katta mutlaka kısa devre veya iç arızalar vardır. Tv’nizde besleme katının kendini korumaya geçmesiyle ilgili olarak arızanın daha ilk başında bunu hiç denemiş miydiniz? Gerçi kendini korumaya aldığında hiç kolayca da duyulamayacak kadar çok hafif sesler gelebilir, belki bunu hiç dikkate almamış olabilir misiniz diye düşündüm şu anda. (tv’niz besleme katı elemanlarından bazıları nedeniyle tam ölü durumda değilse eğer, arızalı katlar nedeniyle korumaya geçiyorsa eğer) Kolay gelsin.
 
Hayır denemedim.... Ama alıcıdan fişi taktığımda hiç ses gelmiyor.Ama bir de dediğiniz gibi deneyeceğim iyi ..Saygılar.....
 
Binbaşı Hocam Stanbye ışıgı yanıkken kumandadan start vermeden sivic mod trafonun bazı gerilimler ürüteliyor sanırım. Nihayetinde bir kumanda sistemi olarak düşünürsek entegrenin konum değiştirmesi mosfeti sürüp trafonun diğer gerilimlerinin çıkması için bu şart. Yani tv standbye durumundayken trafo tamamiyle pasif halde değil. Mesela standbye ısıgının yanması ve tv start verildikten sonra sistemin harekete geçmesi için trafonun bazı gerilimler üretiyor..
 
Peki standby isigi hic yanmiyorsa arizanin baslangic olarak entegreden kaynaklanmadigini soyleyebilirmiyiz
Saygilar
 
Peki standby isigi hic yanmiyorsa arizanin baslangic olarak entegreden kaynaklanmadigini soyleyebilirmiyiz
Saygilar
26 kohm taktıgın direincin yeinde hangi direnç vardı? Stanbyın yanmamasının birçok sebebi olabilir. Bir de resim yüklsene.
Marka?? sase no???
 
Valla olcu aletim bugun gelecek eskisi 15k gosteriyordi. Orjinali 22k semaya gore entegre ayaklarinda olmasi gereken voltaj hakkinda bilgisi olan paylasirsa sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst